Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Хванаха Йомов с допинг, УЕФА спря правата на футболиста

Спорт

Хванаха Йомов с допинг, УЕФА спря правата на футболиста

Хванаха Йомов с допинг, УЕФА спря правата на футболиста - Tribune.bg
Снимка:

От ЦСКА публикуваха информация за отсъствието на Георги Йомов. "Червените" написаха, че фланговият футболист е дал положителна допинг проба след двубоя с Македония Гьорче Петров от II-ия предварителен кръг на Лигата на конференциите.

Ето какво публикуваха "червените" в социалните мрежи:

Информация за отсъствието на Георги Йомов

На 25.08., няколко часа преди мача с Базел, ЦСКА получи писмо от Антидопинговата комисия на УЕФА за открито забранено вещество в организма на Георги Йомов. Пробата от урина беше взета на 28.07. след домакинската среща с Гьорче Петров. Поради изискванията за конфиденциалност от УЕФА, не можем да разкрием коя е въпросната субстанция.

Предстои пълно разследване до изясняване на случая. Междувременно, Георги има срок до 01.09. да даде своето становище пред международните антодопингови органи. Футболистът е с временно спрени права за срок от 90 дни.

Категорично заявяваме, че ЦСКА спазва всички изисквания на Световната антидопингова агенция. Всички витамини и хранителни добавки, които се дават на футболистите в отбора, са на сертифицирани световни марки и одобрени от медицински лица. В отбора приемането на вещества извън клубната програма е строго забранено.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати