Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Илиан Илиев: Надявам се Сватбата да не свири повече мачове на Черно море

Спорт

Илиан Илиев: Надявам се Сватбата да не свири повече мачове на Черно море

Илиан Илиев: Надявам се Сватбата да не свири повече мачове на Черно море - Tribune.bg
Снимка:

Треньорът на Черно море - Илиан Илиев, даде обширно интервю, в което говори за представянето на "моряците" от началото на сезона.

Г-н Илиев, Черно море е лидер след първите четири кръга - без загуба и без допуснат гол. Как ще коментирате този силен старт?
- Вижте, какъв лидер, в първите кръгове никой не трябва да гледа класирането, има много отложени мачове и чак след седмия-осмия кръг и след като се изиграят всички срещи, ще придобием по-реална представа как се представяме. Засега сме доволни, но можехме да направим и повече.

- Къде има резерви Черно море?
- Имаме още пропуски в някои фази на играта. Имаме и контузени или ненапълно възстановени важни хора, като Даниел Димов, който не е водил пълноценна подготовка и играе и тренира с болки, Родриго играе също с проблеми, новият Фоде има лека контузия, а и не е свикнал още с нашия стил. Отделно някои от малките и другите трябва да покажат, че може да вдигнат конкуренцията, а и нямаме много дълга група, така че момента на младите също ще дойде, те трябва да са готови.

Какво е настроението в отбора след първите изгубени точки у дома през сезона?
- Срещу Локомотив (Пловдив) се получи доста оспорван мач, не много красив, но здрав мач. Приемаме резултата, който се получи и трябва да си извадим поуки, тъй като в предния ни мач с Берое се видя, че една-две ситуации могат да решат крайния изход.

Защо не успяхте да вкарате гол на Локо, който с оглед на развоя на двубоя, вероятно щеше да ви е достатачен за победа?
- Направихме някой хубави неща в атака, но нямахме късмет, майсторство и спокойствие пред гола. Нямам претенции към нашите играчи, макар че някои от тях бяха под обичайното ниво. Във всички показатели бяхме по-добри, може би ни трябваше повече агресия в единоборствата и в последните 30 метра.

Предвид това как ви свириха срещу Локо, си припомних предни сезони, когато тръгвахте нагоре и странични фактори спираха възхода ви. Възможно ли така да стане и сега?
- Дано да не се повтори. Но да не тръгваме в тази посока и да бъдем положителни. Мисля че с ВАР съдиите са по-спокойни и свирят по добре. Особенно по младите. Сега за един от по опитните като Ивайло Стоянов искрено се надявам повече да не ни свири. В последните мачове, които ни ръководи, той показа изключително желание да не побеждаваме. И в този мач Стоянов накъса играта и както ръководеше, показа, че за него бе най-добре, както даде началото при 0:0, да даде и края при същия резултат.

Ситуацията за дузпа във ваша полза срещу Локомотив (Пловдив) бе гледана от ВАР, но съдията не промени решението си?
- Имаше свирени дузпи след намесата на ВАР в първенството. Тази, която не бе отсъдена за нас, беше на едно ниво с другата отсъдена дузпа след намесата на ВАР в кръга. Още в реално време се видя, че има дузпа, но да ви кажа, не видях голямо желание в Ив.Стоянов да види ситуацията на ВАР. А и отговарящият за ВАР Ив.Занев учудващо също замълча. Но както и да е, минало, искам само едно - когато губим точки да е по футболен начин и вината да е единствено на нашите играчи и мен.

В събота гостувате на последния ЦСКА 1948, който още е без победа. Вашите очаквания?
- Няма последни, няма първи. С изключение на Лудогорец всички отбори са изравнени. ЦСКА 1948 загубиха мачове, които не бяха чак толкова за загуба. Няма да е лесен мач, не се заблуждаваме. Дори може би ще е най-трудният от тези петте.

Очевидно съперникът не е същият отбор от миналия сезон, няма и фенове, за да говорим, че може да го подкрепят от трибуните. Това дава ли ви предимство?
- Не. В ЦСКА 1948 има размествания в защита, но в атака разполагат с опасни изпълнители. Бързи и мощни, не са по-различни от предния сезон.

Как искате да играе Черно море занапред?
- Както досега - офанзивно, да сме разнообразни в атака, да има скорост. И, естествено, да продължаваме да сме дисциплинирани в дефанзивен пан. Получава ли се всичко това, като цяло ще е добре както за тима, така и за резултатите ни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати