Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Илиана Раева нанесе нов удар на Русия

Спорт

Илиана Раева нанесе нов удар на Русия

Снимка:

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира изминалото Световно първенство по художествена гимнастика в японския град Китакюшу и за пореден път отвърна на удара от Русия след златото за ансамбъла ни на Олимпиадата в Токио.

Тогава колежката й Ирина Винер започна да се оплаква от арбитрите и да твърди, че "сборная" е жертва, но Раева и доказа, че златните ни момичета просто са били по-добри.

Тя разгледа съдийството на Игрите и това на Световното първенство, където рускините станаха номер 1, но с по-ниски оценки от тези на българките на Олимпиадата.

Ето какво е написала Илиана Раева във Фейсбук:

„Завърши световното първенство в Япония с финалите при ансамбловите съчетания. Руският ансамбъл стана световен шампион в многобоя, както и на топки. Италия стана световен шампион на обръчи и бухалки.

При принудителното напускане на българския ансамбъл на световното първенство видях едни по-спокойни момичета на Русия и едни много добре изиграни топки. Независимо от това, че няма как да сравним строгостта на съдиите на Олимпиадата с тази на световно първенство, постигнатата оценка на нашите диаманти на топки в Токио 2020 от 47 и…, тук, на световното първенство не беше достижима за отличното изпълнение на руския отбор. Същото се получи и на обръчи и бухалки, независимо от едното изпускане на Русия и в двата дни. Ако прибавим стойността на допуснатата грешка към оценката се получава оценка далеч под 45 и…., колкото взеха диамантите ни в Токио 2020.

Българският ансамбъл не участва, руският ансамбъл участва и игра значително по-освободено и добре (без грешката в смесеното съчетание и двата дни). Съдиите бяха различни от тези на Олимпиадата. Тук страните участнички си бяха със съдиите. На финалите са различни от многобоя - неутрални са. Е, всичките тези съдии не дадоха на никой оценка на топки 47 и.., както и на смесеното съчетание 45 и…, толкова, колкото взе българският ансамбъл на Олимпиадата.

Простичко казано, световното първенство доказа, че българките са недостижими! Дори на световно първенство, при съдии, за които вече обясних по-горе.

Този български отбор беше обявен от твърде много специалисти и треньори, както и състезатели от целия свят за най-добрия, за недостижим тази година и за абсолютно явление!

Гледах световното като специалист. Без емоции, без страсти и вълнение. Много силни отбори видях на Русия, Италия, Китай и Япония. Харесаха ми. Поздравявам ги за спечелените медали!

Но най-силният отбор в света, със сериозна разлика от изброените го нямаше! Българският! Липсваше твърде много на форума, така, както липсваше преди дни Линой.

Нямам какво повече да напиша.

Оценките на световното при ансамблите казват всичко!

Доказаха правотата на съдиите на Олимпиадата за пореден път. Респект към всички участници и към медалистките и шампионките на световното първенство! Респект към всички съдии, съдийствали на Олимпиадата в Токио още веднъж, както и към всички съдии, съдийствали на световното първенство!“.  


Коментари (4)

Гимнастик Аман от тая
01.11.2021 21:45 / Отговор
Рептилка Аман от тая Рептилка про евроатлантическа.....
01.11.2021 23:01 / Отговор
Ракията Какво я обиждате бе рептили прости...
Един процент от това което е направила И. Раева вие не сте направили. Льольоо...
01.11.2021 23:26 / Отговор
Тити Браво на Раева, достойно отстоява постиженията на момичетата
02.11.2021 13:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема