Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Илиана Раева: Убедена съм, че ние ще имаме медали и то не какви да е

Спорт

Илиана Раева: Убедена съм, че ние ще имаме медали и то не какви да е

Илиана Раева: Убедена съм, че ние ще имаме медали и то не какви да е - Tribune.bg
Снимка:

Горди с наименованието, което са ни дали фенове - „Диамантите на България“, казва Невяна Владинова

„Най-важното и основното ни е участието на Олимпийските игри. Провеждаме много, много сериозни тренировки. Всичките композиции на момичетата са нови – и индивидуално, и ансамбъл. Те са много сложни, много оригинални, много конкурентни. Всичко зависи от това да се планира правилно подготовката, възстановяването и същевременно много да се работи, защото успеем ли да изчистим тези композиции, аз съм убедена, че ние ще имаме медали и то не какви да е медали.“ Това каза пред NOVA телевизия председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

2019 година беше успешна и вълнуваща за българската художествена гимнастика. Диамантите от ансамбъла и трите златни грации - Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн бяха неизменно в борбата за титли и медали. Нашите прекрасни гимнастички, заедно с треньорския екип и целия състав на Федерацията начело с Раева, очакват новата година с трепет. Очакват 2020 – годината на Олимпиадата в Токио.

„Много сме горди с наименованието, което са ни дали българските фенове - „Диамантите на България”. Още от първата година, в която ни събраха, започнахме да се чувстваме по този начин. Момичетата до мен наистина са моите диаманти. Те не са просто приятелки, не са и просто съотборнички, те са моето семейство”, коментира Невяна Владинова.

„Пожелавам на всички, включително на ансамбъла, които ни донесоха шедьорви, които ще останат в историята на световната художествена гимнастика, пожелавам да са много здрави, все така устремени към успеха, към силната и красива гимнастика, да затвърждават името на българската силна школа. Изпращаме една година, в която българската школа е една от най-уважаваните в световен мащаб“, каза още Илиана Раева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети