Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Илиана Раева: Уверявам Ви, че ще станете свидетели на едно прекрасно организирано събитие

Спорт

Илиана Раева: Уверявам Ви, че ще станете свидетели на едно прекрасно организирано събитие

Илиана Раева: Уверявам Ви, че ще станете свидетели на едно прекрасно организирано събитие - Tribune.bg
Снимка:

Световната купа по художествена гимнастика в София ще се проведе от 26 до 28 март без публика, обявиха от Международната федерация по гимнастика.

„Налага се много по-рано да сме готови за това събитие", сподели президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева по повод новината.

„Важното е да сме готови с новото време в което живеем, имам предвид пандемията и всичко, което тя изисква, за да бъде проведено това състезание безопасно. В този смисъл ще ни е малко по-напрегнато, но не мисля, че ще имаме някакви проблеми с организацията“, посочи тя.

„Навсякъде ние имаме много фенове, много любители на нашия спорт. Много е тъжно, когато залите са празни. Момичетата, треньорите, съдиите, организаторите, всички са наясно с този кошмар, който сполетя човечеството и с това, че трябва да се съобразим с някои неща. Но, по-важното е, че се справяме изобщо да има състезание. Това, че на този етап ще е с публика или без публика е по-малкото зло, отколкото факта, че ще има световна купа. Трябва да се радваме, че ще има световна купа. Аз вярвам, че в близко бъдеще, този период ще отмине и в близко бъдеще ние отново ще бъдем с нашите почитатели в залите по художествена гимнастика. Имаме много сериозен интерес към световната купа, защото тя е олимпийска квалификация. За сега абсолютно всички елитни състезателки са заявили участие, както и ансамблите“, допълни Раева и коментира представянето на гимнастичките в първото за годината контролно състезание:

„Всички останахме много доволни от видяното по време на контролното. Етапът на подготовка е много ранен, а нашите момичета показаха много, много добра подготовка. Пределна мобилизация на всички участнички. Катрин Тасева и Боряна Калейн показаха изключителна спортна форма за сезона. Малките, които идват отдолу и за първи път са при жените показаха огромно израстване. Станахме свидетели на една много интересна конкуренция. В момента основният ни и разширен състав – жени имат изключително сложни, трудни и много конкурентни на световния елит съчетания. Беше направен сериозен анализ и всички неточности, недостатъци, които имаме бяха казани. Продължаваме да работим в същото темпо. Ние направихме нови планове за работа, натоварванията са сериозно увеличени. Работата в залата сериозно е променена. Продължаваме в същия дух да се готвим за първото състезание за сезона, което ще е Гран При на Москва“, разказа още „златното“ момиче и сподели подробности около организацията на европейското първенство, което ще се проведе от 9 до 11 юни във Варна.

„Понеже за първи път ще организираме европейско първенство, нашите вълнения и старания са много големи. Следващата седмица екип от БФХГ, водена от генералния секретар Росина Атанасова, пътува за Варна. Ще имат много сериозни срещи там, за последни уточнения. Искам да ви уверя, че при всички случаи ще станете свидетели на едно прекрасно организирано състезание. Подкрепата, която получаваме от Варна е невероятна и искам да им благодаря чрез вас“


 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети