Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Инициатива "Бягай с нас и спаси живот"

Спорт

Инициатива "Бягай с нас и спаси живот"

Инициатива Бягай с нас и спаси живот - Tribune.bg

Вижте подробности за благородното събитие

Всяка година над 4000 жени чуват думите “Имате карцином на гърдата.”. Думи, които променят живота на над 4000 семейства годишно. Думи, които “убиват”.
Ракът на гърдата е на пето място по смъртност при жените и на второ място по смъртност от ракови заболявания.
Едно социално-значимо, но ЛЕЧИМО заболяване, което все повече нараства по честота. И нито ти, нито аз сме застраховани от диагнозата “Рак на гърдата”. И нито ти, нито аз искаме да чуем допълнението към нея “последен стадий”. Страшните думи, които променят изцяло плана. Както за лечение, така и за живот.
Затова, ние от сдружение “Троян в бъдещето”, съвместно с Община Троян и МБАЛ “Д-р Стоев-Шварц” ЕООД, гр. Троян, водени от настоящата ни цел, фокусирани върху ранното диагностициране и лечение, организираме благотворително спортно събитие в подкрепа на борбата с Рака на гърдата. Събраните средства ще бъдат използвани за безплатни онкологични прегледи в МБАЛ гр. Троян.
Тази инициатива, организирана от нас е в подкрепа на твърдението: “Не е страшна лошата диагноза, страшна е късно поставената такава.“
Спортното събитие представлява Крос по избрано трасе - късо 2,3км. и 7км. D180+, с начало 10:00 ч. на 01.10.23 г. Датата не е случайна – 1 Октомври е Международния ден за борба с рака на гърдата!
Късото трасе ще бъде в градска обстановка, а дългото трасе в Лесопарк “Турлата”. Записването ще става онлайн, чрез посочените линкове https://tracksport.live/…/kros-v-podkrepa-na-borbata-s-raka… или на място. Таксата за участие е символичната сума от 20лв., но за каузата това е надежда, това е шанс за победа над борбата с Рака на гърдата!
Символично, именно днес на Кръстовден, обявяваме това събитие.
Ние искаме да сбъдваме желания и да насърчим населението към повишена физическа активност, с разбирането, че спортът е здраве, дисциплина.
Бъдете активни - спасете живот! Вашият и на другите! Включете се в нашата благотворителна инициатива и елате да побягаме заедно!

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети