Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Интер срази Наполи у дома

Спорт

Интер срази Наполи у дома

Интер срази Наполи у дома - Tribune.bg
Снимка:

"Нерадзурите" се върнаха на второто място след успех с 2:0

Интер си върна второто място в класирането на Серия „А“ след победа с 2:0 над Наполи в среща от предпоследния кръг за сезона.

Точни за „нерадзурите“ бяха Дамброзио в 11-ата минута и Лаутаро Мартинес в 74-ата. Така Интер отново има преднина от точка пред Аталанта, който откри кръга с победа с 2:1 над Парма. Наполи остава седми с 57 точки, но тимът на Дженаро Гатузо вече си подсигури участието в Лига Европа, спечелвайки Купата на Италия.

Двубоят започна с домакински натиск, който даде резултат в 11-ата минута. Брозович центрира отдясно, но Лукаку остана под топката. Бираги овладя на левия фланг и бързо намери Дамброзио в наказателното поле, който в движение отклони точно в долния десен ъгъл за 1:0.

В следващите минути „нерадзурите“ изпуснаха инициативата и Наполи имаше няколко добри положения за изравняване, но така и не успя да се възползва от тях.

В 14-ата Инсиние намер Милик в пеналта, полякът обаче не успя да овладее добре.

В 20-ата късметът покри Интер, когато при неточен удар на Зиелински топката попадна в Инсиние, който подложи крак и прати опасно близо до десния страничен стълб.

В 25-ата Ханданович отби опасен удар на Зиелински, а шест по-късно стражът на Интер спаси и при шут на Инсиние.

В 36-ата Инсиние получи прекрасна възможност да върне паритета, но от чиста позиция прати покрай страничния стълб. Две по-късно Алексис Санчес излезе сам срещу вратаря, но не успя при опита си да го прехвърли, а и страничният рефер бе вдигнал флага за засада.

В добавеното време Брозович бе намерен от Лукаку в пеналта и насочи в долния десен ъгъл, но Мерет се намеси навреме и изкара в корнер.

В началото на втората част Лукаку отправи удар с глава, но във вратаря на Наполи.

В 64-ата Елмас шутира по земя към долния ляв ъгъл, като бе много близо до изравняване.

Десет по-късно Лаутаро Мартинес. Който влезе след почивката на мястото на Алексис Санчес, реши всички в мача с прециезн шут извън пеналта, увеличавайки преднината на своя тим.

Интер не допусна изненада до края на двубоя и затвори мача при резултат 2:0 в своя полза.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Интер, Наполи

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати