Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ирина Винер: България е символ на художествената гимнастика (ВИДЕО)

Спорт

Ирина Винер: България е символ на художествената гимнастика (ВИДЕО)

Ирина Винер: България е символ на художествената гимнастика (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Гимнастичките ви правеха невероятни неща, организацията на първенството беше блестяща

В България гимнастиката е символ. Всъщност символът на художествената гимнастика са Русия и България. Това коментира светилото в спорта Ирина Винер пред БНТ. Президентът на руската федерация по художествена гимнастика признава, че се учи от страната ни.

„Използвам България като пример за програмата, която правя сега. Обединих руската, съветската школа, балета, хореографията плюс българския начин на работа с уредите. Така както българките го правеха, не можеше никой по света. Иска ми се това да се върне. Ето това бяха гимнастички, които правеха невероятно сложни и интересни неща, които сега не се правят“, коментира Ирина Винер. 

Организацията на Световното първенство по художествена гимнастика в София бе блестящо, коментира Винер. Благодарение на добрата организация всичко е протекло нормално.

„Много обичам Илиана Раева. Тя е много женствена и много красива, а сега се оказва, че е чудесен президент и прекрасно е организирала Световното първенство. Всичко е нормално“, заяви Винер. Впечатлена е от факта, че всеки отбор е имал кола на разположение.

„Това никога не е било. Досега винаги ми се е налагало да поръчвам кола за нашия отбор, защото автобусите закъсняват“, сподели президентът на руската федерация.

„Сегашният президент Моринари Ватанабе, който е завършил българския спортен университет, прекрасно познава Нешка Робева, прекрасно познава художествената гимнастика, Той е истински прогресивен ръководител, който казва: „Художествената гимнастика трябва да има чувство и сложни елементи и това да се съчетава“. Щастлива съм, че сега работя с такъв президент и смятам, че с него нашият спорт може само да се развива“, коментира още Винер.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети