Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Искат от Катар да премахне карантината

Спорт

Искат от Катар да премахне карантината

Искат от Катар да премахне карантината - Tribune.bg

Големите отбори, които ще участват на Световното първенство в Катар в края на годината, призовават домакините да премахнат задължителната карантина от пет дни за пристигащи в страната.

Катарците взеха решение, според което всички участници, независимо дали са играчи, селекционери, рефери, фенове или журналисти, които ще дойдат в Катар, ще трябва да покажат ваксинационен документ.

И ако не си поставили ваксина, тогава ще трябва да бъдат в самоизолация за пет дни и едва тогава ще могат да бъдат част от Световното първенство.

Проблемът е, че повечето от топ първенствата прекъсват само няколко дни преди началото на шампионата на планетата и голяма част от футболистите, играещи там няма да са готови за първите мачове на своите тимове, ако останат в изолация в продължение на пет дни и не могат да тренират.

Английските медии вече алармираха за задаващата се буря. Първият мач на „трите лъва“ е на 21 ноември срещу Иран. Само осем дни по-рано мачовете от Висшата лига се преустановяват. Англия ще може да пристигне в Катар най-рано на 14 ноември. Това означава, че всички неваксинирани, ще могат да проведат само една тренировка преди мача с Иран. Следователно няма да са на разположение на Гарет Саутгейт.

В Англия предлагат футболистите да бъдат поставени в балон, настанени в хотел в близост до тренировъчното игрище и да могат да тренират по време на задължителната петдневна карантина.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп