Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Испания не пощади "лъвовете" на старта на Евробаскет 2022

Спорт

Испания не пощади "лъвовете" на старта на Евробаскет 2022

Испания не пощади лъвовете на старта на Евробаскет 2022 - Tribune.bg
Снимка:

Испания разби с категоричното 114:87 в първия си мач от Евробаскет 2022 в Грузия.

Въпреки смелите опити на Везенков и компания и доста добрата резултатност от страна на "лъвовете", иберийците се оказаха прекалено силни и изградиха голям аванс по време на частите. Все пак, добрите изяви на Везенков и Станимир Маринов не останаха незабелязани.

Нашите момчета започнаха добре двубоя, след като в първите 5-6 минути резултатът се държеше равен. След това обаче испанците малко настъпиха педала на газта и направиха серия от 11:0.

Последваха две силни нападения, включително и две точки от наказателен удар на Везенков. В тези минути обаче доминацията в борбата под коша беше изцяло на страната на испанците. В края на частта Везенков върна една тройка.

В началото на втората четвърт проблемите за нашите се задълбочиха, а след две тройки на "Ла Фурия" авансът нарасна до 16 точки.

До края усилията на Александър Везенков не бяха особено достатъчно, като към края на втората част авансът дори стигна до 22 пункта. В тези минути стрелбата отдалеч беше на умопомрачително ниво.

В третата четвърт авансът на Испания започна опасно да приближава 30 точки. Везенков продължи да държи високо ниво на стрелба, но иберийците просто не отпускаха хватката си. Няколко избухвания на Бост и Везенков все пак свалиха леко разликата. В тези минути защитата и на двата състава не беше никак стабилна, така че точките валяха.

Станимир Маринов се отличи с две тройки, за да може авансът да се поддържа около 22 точки.

Постепенно мачът се укроти, въпреки че испанците правеха опити да вдигнат разликата на поне 30 точки между себе си и "лъвовете".


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети