Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Историческо! България U18 спечели европейската титла по волейбол

Спорт

Историческо! България U18 спечели европейската титла по волейбол

Историческо! България U18 спечели европейската титла по волейбол - Tribune.bg
Снимка:

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 18 години спечели историческа първа титла на Европейското първенство в румънския град Алба Блаж.

Тимът надигра Белгия с 3:0 (25:15, 25:18, 28:26 ). Така младите "лъвици", водени от Антонина Зетова, подобриха постижението от 1982 година, когато българските волейболистки в тази възраст играха финал, но завършиха със сребро.

По пътя към финала отборът ми записа общо седем победи и само една загуба - от отбора на Унгария с 2:3 гейма.

Нашите постигнаха успеха убедително, като не дадоха шансове на съперника. Успехът бе изкован след разгром в първите два гейма. Младите "лъвици" доминираха в мача, като бяха по-добри на всички показатели. Началният ни удар бе ключов за успеха.

Съперникът допусна доста грешки. Въпреки че в стремежа си за противодействие щаба на Белгия извъртя целия си състав, но и това не помогна. Нашите бяха безапелационни и запазиха концентрация и стабилност докрая.

Нашите момичета започнаха ударно (5:0 и 9:1) в срещата, като продължиха да доминират в следващите минути. До края те бяха непоколебими и без проблем поведоха в мача.

Идентично се разви и вторият гейм, в който "лъвиците" отново бяха пълен хегемон. В ключовите моменти противникът опита да намали разликата, но не се случи нищо повече.

Двата отбора бяха равностойни до осмата точка, след което нашите момичета лека-полека набраха инерция и оформиха добра преднина. Приближавайки края на двубоя, белгийките ни изправиха на нокти и останаха близо до българските състезателки. Те обаче запазиха хладнокръвие и въпреки напрежението и отпора, който даде противника, извоюваха успеха след 5 мачбола за крайното 3:0 гейма. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети