Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Италианска медия: Гунди е най-великият български футболист

Спорт

Италианска медия: Гунди е най-великият български футболист

Италианска медия: Гунди е най-великият български футболист - Tribune.bg

Италианското специализирано издание ТuttoCalcioNews публикува интересен материал за една от легендите на българския футбол и Левски – Георги Аспарухов.

„Ако помолите някой случаен футболен фен да посочи най-добрият български футболист за всички времена, то отговорът ще бъде: Христо Стоичков! Носител на Златната топка и фантастичен футболист, който играеше на високо ниво в Барселона и националния си отбор и имаше основна роля за класирането на България в четворката на света в САЩ през 1994”, пишат от изданието.

„Именно неговото име ще чуете навсякъде, с изключение на едно място – България. Там ще ви кажат друго име, на практика непознато за всички останали. Те ще ви кажат, че по-силен футболист от Георги Аспарухов, България никога не е имала”, продължава материалът.

Авторите му посочват още, че в класацията на Изследователския център за статистика и футболна история за „Футболист номер 1 на 20 век”, Гунди се нарежда на 40 място в световен мащаб, изпреварвайки имена като Джиджи Рива, Паоло Малдини, Роберто Баджо и разбира се, Христо Стоичков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Арх.Петров ГУНДИ Е ВЕЛИК !
ВЕЧНО ЩЕ ГО ПОМНИМ !
17.11.2020 21:01 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети