Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Италианската Серия ''А'' ще се играе с нова топка

Спорт

Италианската Серия ''А'' ще се играе с нова топка

Италианската Серия ''А'' ще се играе с нова топка - Tribune.bg

Ръководството на Серия "А" представи официално новата топка, с която ще се играе през следващия сезон. Това е новото бижу "Nike Flight". Тя ще замени досега използвания модел на същата фирма - "Nike Merlin".

От американския концерн твърдят, че създаването на новата топка е отнело осем години разработки и е тествана над 1700 часа от 800 професионални атлети, преди да бъде пусната на пазара.

"Това е сърцето на играта. Това е всичко, от което се нуждаете. С новата топка "Nike Flight" получавате революцоионно завръщане към корените на играта - красотата на топката в полет. Попитайте когото искате и той ще ви каже, че обича чувството да знае накъде ще полети топката след удар или пас. "Nike Flight" има точно тези характеристики. Следихме играчите на терена, прекарахме години на разработки в лабораториите, тествахме прототип след прототип. Резултатът? "Nike Flight", която лети с 30% по-точно от предшественика си "Nike Merlin".

Дали това означава, че всеки удар ще отива там, където искате? Не. Но означава по-малко колебания във въздуха и по-предвидим и точен полет. Във футбола има много атмосферни сили, които влияят на полета на топката, но малките промени могат да направят голяма разлика. "Nike Flight" има повърхност, която дава максимален контрол при мокро и сухо време и дава чувството, че лети правилно", споделиха от "Nike" относно новата топка.



Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати