Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Италия е вторият полуфиналист на Евро 2020

Спорт

Италия е вторият полуфиналист на Евро 2020

Италия е вторият полуфиналист на Евро 2020 - Tribune.bg

Италия победи Белгия с 2:1 във втория 1/4-финал на Евро 2020 на "Алианц Арена" в Мюнхен.

"Адзурите" изиграха много силен двубой и поведоха с голове на Николо Барела (31) и Лоренцо Инсиние (44). В продължението на първата част Ромелу Лукаку реализира от дузпа, отсъдена за нарушение на Ди Лоренцо срещу Жереми Доку.

Селекцията на Роберто Манчини напълно заслужено продължава напред, след като надигра своя опонент в по-голямата част от мача. Белгийците изглеждаха по-уморения от двата отбора и разчитаха предимно на енергичния Жереми Доку по лявото крило. Пред Ромелу Лукаку се откркиха твърде малко възможности, а Кевин Де Бройне нямаше този ефект върху играта, на който "червените дяволи" се надяваха.

Италия продължава серията си без загуба на 32 мача и се класира на полуфиналите на първенството. По този начин "адзурите" достигат до тази фаза на голям турнир за първи път от 2012 г., когато играха финал на европейското първенство. Белгия пък още веднъж си тръгва на 1/4-финал, след като на турнира във Франция преди пет години загуби от Уелс (1:3).

Така вече е ясен първият полуфинал на Евро 2020 - Италия срещу Испания. Срещата е на 6 юли на "Уембли" и противопоставя финалистите от 2012 г. Тогава Испания спечели с категоричното 4:0.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети