Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Иван Петков: Надявам се да представим по-най-добрия начин на европейското първенство

Спорт

Иван Петков: Надявам се да представим по-най-добрия начин на европейското първенство

Иван Петков: Надявам се да представим по-най-добрия начин на европейското първенство - Tribune.bg
Снимка:

"Търсим максимума в играта ни във всеки мач", заяви капитанът на тима Елица Василева

На 21 август (сряда) женският национален отбор по волейбол на България заминава за Турция, където му предстои участие в европейското първенство. Шампионатът на Стария континент е от 23 август до 8 септември в четири страни - Турция, Полша, Унгария и Словакия. Националките ни са в предварителна група А в Анкара, като съперници са им домакините, Франция, Сърбия, Финландия и Гърция, съобщава Българската федерация по волейбол. Старши-треньорът на "лъвиците" Иван Петков заяви на официална пресконференция днес в пресклуб "България", че очаква тимът му да се представи по-най-добрия начин на този шампионат.

"Отиваме да се представим по-най-добрия начин на това европейско първенство. Надявам се по-възможност да постигнем челни позиции, като предварително не се натоварваме с някакви конкретни очаквания. Отиваме да играем един добър волейбол. Както винаги казвам, за нас е важен предстоящия мач. Винаги да бъдем фокусирани, да го преминем успешно и да мислим за следващия, за да стигнем напред докъдето можем."

"Започваме срещу Франция, нека първо да премине този мач и да бъде успешен. Винаги първите двубои на всеки голям форум са трудни и трябва да сме много добре подготвени. Отборът на Франция е от средноевропейска сила. В последните години отбелязва прогрес. Затова излизаме с нужния респект и трябва да бъдем максимално концентрирани в него".

"Имаме млад отбор, съставът ни има потенциал и трябва да го покаже на европейското първенство. Искрено се надявам момичетата да са подготвени и да направим един добър старт на турнира, а след това да продължим със следващите срещи. Направихме една добра подготовка, минахме и през олимпийска квалификация, отборът е в добра форма. Разбира се винаги има още какво да свърши, но контузии няма и смятам, че всичко е нормално преди европейското."

Капитанът на тима Елица Василева, заяви, че тимът ни ще търси максимума във всеки мач. "Подкрепям думите на треньора Иван Петков, а именно, че най-важният мач е следващия. Така, както бе на квалификацията, смятам, че в този стил играем най-добре. Търсим максимума в играта ни във всеки мач. Резултатите и класирането ще дойдат сами, ако ние даваме най-доброто от себе си на всеки мач."

Гергана Димитрова заяви, че се надява тимът ни да покаже добра игра: Съставът е добре, има леки болежки, но това е нормално. Надявам се да покажем добра игра на европейското първенство и да се докажем като отбор."

Лора Китипова допълни, че се надява на победи на европейското: Смятам, че направихме една добра подготовка. Надявам се да покажем най-доброто, на което сме способни и разбира се на победи на европейското."


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети