Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Иван Петков: Не трябва да правим трагедии – пътят е ясен и който има характер, ще го издържи

Спорт

Иван Петков: Не трябва да правим трагедии – пътят е ясен и който има характер, ще го издържи

Иван Петков: Не трябва да правим трагедии – пътят е ясен и който има характер, ще го издържи - Tribune.bg
Снимка:

"За жалост срещу всички отбори играем до 20-а точка и там нещо става при нас, което не мога да преценя"

Селекционерът на България Иван Петков коментира след загубата от Русия с 0:3 гейма, в четвъртата седмица от Волейболната лига на нациите, че не трябва да се правят трагедии – пътят е ясен и който има характер, ще го издържи.

„Това е 11-ти мач, който губим след 20-а точка. Тук говорим за самочувствие, за манталитет, за ситуации и за характер. Време беше да го покажем, все пак срещу нас не беше най-силният отбор на Русия. Проблемът обаче не е в това кои състезателки ги няма в техния отбор, а в можещите и не можещите като цяло. За жалост срещу всички отбори играем до 20-а точка и там нещо става при нас, което не мога да преценя. В този мач фрапиращото бе във втория гейм, в който след 18-ата точка направихме седем поредни грешки. Мога да ги изброя поименно, но не това е най-важното. Важното е, че продължаваме да грешим и то във всеки един елемент и то не един състезател. Ако е един - да се направи ротация. Но то е един, втори, трети, четвърти... Явно е обаче, че трябва да преминем и през това. Не трябва да правим трагедии – пътят е ясен и който има характер, ще го издържи. Говоря не само за състезателките. Срещу рускините, погледнато като статистика, сме дори по-добре от тях, но загубихме с 0:3. Борим се обаче и трябва да изграждаме този отбор. Трябва да правим анализи на кои хора по какъв начин можем да разчитаме", заяви Петков, цитиран в сайта на Българската федерация по волейбол.

Диагоналът на националките Силвана Чаушева коментира след загубата от Русия, че основната слабост идва от индивидуалните грешки.

“Можехме да спечелим първите два гейма и да победим рускините. Но отново ни попречиха индивидуални грешки. Включвам и себе си, защото във втория гейм след 20-ата точка направих две глупави грешки, които се отразиха на отбора. Като цяло на всички ни индивидуалните грешки са много. Това ни е основният проблем в целия турнир, но и понякога не спазваме тактическите указания. Като колектив не сме зле, пак казвам – ако всяка една от нас намали тези грешки, отборът ще дръпне. Но, за да се ошлайфаме като индивидуални играчи, явно трябва да се мине през това нещо. Най-важното обаче е да осъзнаваме тези грешки, за да не ги повтаряме и да не се спъваме на едно и също място. Трудно е тази година при най-добрите в света, губим, но това трябва да ни е за урок. Не трябва да търсим проблем в нивото на другите отбори, защото повечето са с подмладени състави. Проблемът си е при нас.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети