Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Иван Петков: Срещу всички играем добре, но само загатваме за това, как трябва да играем

Спорт

Иван Петков: Срещу всички играем добре, но само загатваме за това, как трябва да играем

Иван Петков: Срещу всички играем добре, но само загатваме за това, как трябва да играем - Tribune.bg
Снимка:

"Не знам страх ли ни е, не мога да си го обясня", заяви капитанът на тима Лора Китипова

Селекционерът на България Иван Петков коментира след загубата от Холандия с 1:3 гейма, във втория мач от група 8, във Волейболната лига на нациите, че тимът ни трябва да продължи да се бори с всички сили, защото това е пътят към утвърждаване.

„Като настроение и мотивация в този мач нещата бяха различни от срещата с Полша. Проблемът бе, че нямаме добър контрол при леките топки и също така, че след два гейма започва да тежи умора в отбора. Излизат и други проблеми, чисто ментално, започва да се мисли по друг начин. Но вървим по дълъг път и трябва да го анализираме и да работим. Доволен съм от дебюта на Мария Кривошийска пред толкова много публика. Когато си на 18 години и те хвърлят в котела с врялата вода, тя се справи прекрасно. Вярно, критериите към нея за занижени, но тя ще вкара този пост в конкуренция. Но това е пътят – трябва да се борим с тези неща, защото всичко правим в името на отбора. Но този пост не е толкова невралгичен, по-скоро ни трябва време за сработка. Между разпределителките и центровете миналата година имаше прекрасна сработка, сега е нарушена. Нека гледаме с малко по-различни очи. А за мача с Бразилия ще гледам с розови очила, защото досега играем срещу всеки отбор наистина добре, но само загатваме за това как трябва да играем“, заяви Петков, цитиран от Българската федерация по волейбол.

Капитанът Лора Китипова заяви, че отборът има потенциал, но трябва да се работи още много:

„Има някакъв проблем, който аз отвътре в мача не можах да преценя. Трябва да се анализира, но не е реално да се играе първия гейм добре и след това да падаме. Това се случва за втори път подред и общо пети. Не мога да си обясня каква е причината - просто спираме. Не знам страх ли ни е, не мога да си го обясня. Да, в третия гейм наваксахме изоставане от 0:9 точки, но паднахме. Не е важно да наваксаш, важното е да биеш. Надявам се нататък да се постараем повече и да започнем да побеждаваме. Тук сме да бием, а не да наваксваме изоставане в точките. Да, отборът има потенциал, но трябва да се работи супер много. Има още мачове в турнира, но по-важно е да успеем да се сработим за олимпийската квалификация и за европейското първенство. За мен това е по-важно.

Диагоналът Силвана Чаушева допълни, че съставът ни прави грешки във важните моменти, но се надява това да се изчисти във времето:

„Както досега и този мач беше труден. Нещото, което според мен ни пречи, са леките, дори глупави грешки, които допускаме във важни моменти. Малки неща не ни достигат до това да вземем гейм и мач. Момичетата се познаваме добре, играли сме дълго време заедно и според мен няма психологичеки проблем, а по-скоро е неувереност. Мисля, че е въпрос на много работа. Не искам да бъде като оправдание, че наистина нямахме много време да се сработим, но с течение на времето, стъпка по стъпка, ще стигнем до много добър колектив и ще изчистим тези малките проблеми, които имаме.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати