Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ивелин Попов: Чувствам се засрамен от расистките скандирания

Спорт

Ивелин Попов: Чувствам се засрамен от расистките скандирания

Ивелин Попов: Чувствам се засрамен от расистките скандирания - Tribune.bg
Снимка:

Никога не съм чувал за този проблем в българското първенство и не мога да разбера защо се случи в понеделник, каза капитанът на българския национален отбор

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов призна, че се чувства засрамен от расистките скандирания и нацистски поздрави на наши привърженици срещу Англия в понеделник.

„Играем 11 срещу 11, цветът няма значение, не е проблем, всички сме еднакви. Ние сме едно голямо семейство във футбола, всички ние може да спрем тези проблеми, ако сме заедно. Беше важно да бъда откровен, защото това е глобален проблем за всички, за нашата федерация, за Англия и ако те бяха отправили още расистки скандирания, вероятно мачът нямаше да приключи. Щяхме да бъдем наказани и това не е добре за българския футбол, защото си създаваме лоша репутация. Гневът им бе разбираем, защото резултатът на почивката беше 4:0, казваха ми „не говори с нас“. Но когато поговорих с тях, те ме разбраха и мисля, че през второто полувреме ситуацията беше по-добра“, зави той, цитиран от БГНЕС.

По време на скандала Ивелин Попов не се прибра в съблекалните в почивката, а се изправи сам срещу феновете. Призова присъстващите да спрат с провокациите.

Днес той повтори, че това трябва спре. „В тази държава има отбор като Лудогорец, който разполага с играчи от различни страни, никога не съм чувал за този проблем в българското първенство и не мога да разбера защо се случи в понеделник при положение, че много привърженици са фенове на английския футбол. Има фенклубове от Челси, Ливърпул, Манчестър, това е невероятно и не знам защо се случи. За мен е изненадващо. Във всеки голям град имат фенклубове, както и в София, те имат няколко фенклуба за всеки голям клуб“, завърши Попов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати