Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ивет Горанова завоюва бронзов медал на Световното

Спорт

Ивет Горанова завоюва бронзов медал на Световното

Ивет Горанова завоюва бронзов медал на Световното - Tribune.bg
Снимка:

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова спечели нов медал.

21-годишната българка завоюва бронзовото отличие в категория до 55 килограма в дисциплината "кумите" на Световното първенство по карате, което се провежда в Дубай.

В битката за третото място Горанова победи Дженифър Уорлинг от Люксембург с 4:1 точки.

Българката поведе с 1:0, но малко след това Уорлинг изравни. Олимпийската ни шампионка обаче взе нови директни три точки и дръпна 17 секунди преди края на мача, което се оказа достатъчно за победата и бронзовия медал.

"Щастлива съм от бронзовия медал, въпреки че бяхме дошли за златото. Това е голям успех, след олимпиадата нямах много време за почивка, но и трудно се фокусирах, защото бях много задоволена след Токио", коментира Горанова пред БНТ след успеха.

„Не исках да мисля за самата среща, а просто да се възстановя емоционално и физически. Последните няколко дни бяха много тежки с елиминациите и репешажите. Сега обаче мислех единствено за победата и че тя е моя. Беше невероятна година, надявам се да продължавам да имам успехи“, добави тя.

Това е пети медал от голямо първенство в кариерата на 21-годишната Горанова и втори от шампионат на планетата след Мадрид 2018. Тя има още титла от Европейските игри в Минск 2019, бронз от Европейското първенство в Гуадалахара 2019, но най-голямото й постижение е олимпийската титла от Токио тази година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати