Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ивет Лалова: Продължавам да вървя напред с любов

Спорт

Ивет Лалова: Продължавам да вървя напред с любов

Снимка:

Сбъдната мечта, така звездата ни в леката атлетика Ивет Лалова-Колио определи участието си на Олимпийските игри в Токио.

През август атлетката за пети път в своята кариера се състезава на най-големия спортен форум. Пред NOVA тя говори за трудния път до японската столица, любовта към атлетиката и надеждите за бъдещето.

Тя призна, че пандемията и контузиите, които съпътстваха подготовката ѝ за Олимпийските игри в Токио, са поставили участието ѝ под въпрос.

„Чувствах се като шампион, защото това беше най-трудната Олимпиада за мен. До нея стигнах най-трудно и имах най-малко какво да спечеля и ужасно много да губя. Щастието беше огромно, защото това беше една много голяма цел за мен и една сбъдната мечта“, заяви Ивет.

Тя описа изминалия олимпийски цикъл по следния начин:

„Трябва да е нещо средно между Prodigy и Coldplay. Такава ми беше годината, честно. Имаше от едното, имаше и от другото“.

Ивет си припомни и първото си участие на Олимпийски игри в Атина през 2004 година:

„Виждам едно момиче, което изобщо си няма идея за това, което ѝ предстои и това, което ще ѝ се случи. Аз отидох там без никакъв ментална подготовка, без дори да зная изобщо колко много мога да постигна. Четвъртото и петото място, разбира се, оставиха един горчив привкус, но за мен това остава един от най-големите успехи в кариерата ми“.

„След пет Олимпиади за мен е много трудно да се мотивирам просто от едно от участие. За да бъда на пистата имам нужда от много любов към това, което правя, защото не е лесно и става все по-трудно. Затова правя всичко в момента със сърцето си, а времето ще покаже докога ще бъде така. Моята стратегия беше след Олимпиадата да не обявявам, че се отказвам, защото аз не искам да се отказвам. За мен самата дума „отказване“ е все едно ти се предаваш, не искаш да постигнеш повече. Затова го обръщам и казвам: „Аз продължавам да вървя напред с любов“. Дали ще стигна до състезанията, Божа работа. Но наистина искам да продължавам по този път“, каза още Ивет Лалова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема