Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ивет Лалова: Продължавам да вървя напред с любов

Спорт

Ивет Лалова: Продължавам да вървя напред с любов

Ивет Лалова: Продължавам да вървя напред с любов - Tribune.bg
Снимка:

Сбъдната мечта, така звездата ни в леката атлетика Ивет Лалова-Колио определи участието си на Олимпийските игри в Токио.

През август атлетката за пети път в своята кариера се състезава на най-големия спортен форум. Пред NOVA тя говори за трудния път до японската столица, любовта към атлетиката и надеждите за бъдещето.

Тя призна, че пандемията и контузиите, които съпътстваха подготовката ѝ за Олимпийските игри в Токио, са поставили участието ѝ под въпрос.

„Чувствах се като шампион, защото това беше най-трудната Олимпиада за мен. До нея стигнах най-трудно и имах най-малко какво да спечеля и ужасно много да губя. Щастието беше огромно, защото това беше една много голяма цел за мен и една сбъдната мечта“, заяви Ивет.

Тя описа изминалия олимпийски цикъл по следния начин:

„Трябва да е нещо средно между Prodigy и Coldplay. Такава ми беше годината, честно. Имаше от едното, имаше и от другото“.

Ивет си припомни и първото си участие на Олимпийски игри в Атина през 2004 година:

„Виждам едно момиче, което изобщо си няма идея за това, което ѝ предстои и това, което ще ѝ се случи. Аз отидох там без никакъв ментална подготовка, без дори да зная изобщо колко много мога да постигна. Четвъртото и петото място, разбира се, оставиха един горчив привкус, но за мен това остава един от най-големите успехи в кариерата ми“.

„След пет Олимпиади за мен е много трудно да се мотивирам просто от едно от участие. За да бъда на пистата имам нужда от много любов към това, което правя, защото не е лесно и става все по-трудно. Затова правя всичко в момента със сърцето си, а времето ще покаже докога ще бъде така. Моята стратегия беше след Олимпиадата да не обявявам, че се отказвам, защото аз не искам да се отказвам. За мен самата дума „отказване“ е все едно ти се предаваш, не искаш да постигнеш повече. Затова го обръщам и казвам: „Аз продължавам да вървя напред с любов“. Дали ще стигна до състезанията, Божа работа. Но наистина искам да продължавам по този път“, каза още Ивет Лалова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати