Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ивет Лалова: Загубих години, за да се убедя да бягам 200 м (ВИДЕО)

Спорт

Ивет Лалова: Загубих години, за да се убедя да бягам 200 м (ВИДЕО)

Ивет Лалова: Загубих години, за да се убедя да бягам 200 м (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

До успеха се стига, когато си щастлив, споделя седмата в света на 200 м от шампионата в Доха

„Не съм го казвала досега, но още от самото начало съм била състезателка за 200 м“, това призна националната рекордьорка на 100 м Ивет Лалова в предаването Студио СПРИНТ.

Първият голям шампионат за Лалова е световното първенство за кадети в Дебрецен през 2001 г. Тогава тя е полуфиналистка на 100 м и четвърта на 200 м.

„Още оттогава е трябвало да бъда насочена към 200 м. Но 100 м е по-интересната дисциплина в България, имаме традиции. Когато започнах да тренирам с Бономи (б.а. Роберто Бономи в Риети) той каза, че трябва да се готвя на 200 м. Много години загубих, докато се убедя и аз самата в това, и започнах чак през 2015 г. Тренировките за 200 м са много по-различни от тези на 100 м.“, заяви още спринтьорката.

„Тайната за дълголетието е да се учиш, да искаш да научаваш. Консултирам се с други треньори, тренирам с други хора. Доказах, че на 35 г. мога да успея“, каза седмата в света на 200 м от шампионата в Доха 2019 Ивет.

 „До успеха се стига, когато си щастлив. Веднага след края на едно първенство е готов планът за следващата година“, сподели още тя.

Пред водещата на предаването Ваня Николова и главният редактор на списание СПРИНТ Николай Кръстев Лалова разказа за случай, в който е усетила огромното уважение на стотици свои колеги-атлети. Ще разберете и как Ивет успява непрекъснато да се усмихва и кой е вторият треньор в нейната подготовка, жертвал собствената си кариера на спринтьор. „Не сме един спортист, а двама. Сливаме кариерите си“, признава красивата Ивет.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети