Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ивет Лалова: Загубих години, за да се убедя да бягам 200 м (ВИДЕО)

Спорт

Ивет Лалова: Загубих години, за да се убедя да бягам 200 м (ВИДЕО)

Ивет Лалова: Загубих години, за да се убедя да бягам 200 м (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

До успеха се стига, когато си щастлив, споделя седмата в света на 200 м от шампионата в Доха

„Не съм го казвала досега, но още от самото начало съм била състезателка за 200 м“, това призна националната рекордьорка на 100 м Ивет Лалова в предаването Студио СПРИНТ.

Първият голям шампионат за Лалова е световното първенство за кадети в Дебрецен през 2001 г. Тогава тя е полуфиналистка на 100 м и четвърта на 200 м.

„Още оттогава е трябвало да бъда насочена към 200 м. Но 100 м е по-интересната дисциплина в България, имаме традиции. Когато започнах да тренирам с Бономи (б.а. Роберто Бономи в Риети) той каза, че трябва да се готвя на 200 м. Много години загубих, докато се убедя и аз самата в това, и започнах чак през 2015 г. Тренировките за 200 м са много по-различни от тези на 100 м.“, заяви още спринтьорката.

„Тайната за дълголетието е да се учиш, да искаш да научаваш. Консултирам се с други треньори, тренирам с други хора. Доказах, че на 35 г. мога да успея“, каза седмата в света на 200 м от шампионата в Доха 2019 Ивет.

 „До успеха се стига, когато си щастлив. Веднага след края на едно първенство е готов планът за следващата година“, сподели още тя.

Пред водещата на предаването Ваня Николова и главният редактор на списание СПРИНТ Николай Кръстев Лалова разказа за случай, в който е усетила огромното уважение на стотици свои колеги-атлети. Ще разберете и как Ивет успява непрекъснато да се усмихва и кой е вторият треньор в нейната подготовка, жертвал собствената си кариера на спринтьор. „Не сме един спортист, а двама. Сливаме кариерите си“, признава красивата Ивет.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати