Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Иво Ивков: Левски сам ще излезне от ситуацията, в която се намира

Спорт

Иво Ивков: Левски сам ще излезне от ситуацията, в която се намира

Иво Ивков: Левски сам ще излезне от ситуацията, в която се намира - Tribune.bg
Снимка:

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков говори пред медиите след края на срещата, която заедно с Наско Сираков и Станимир Стоилов проведе с новия министър на спорта Радостин Василев.

Шефът на "сините" заяви, че клубът не е искал пряка помощ и допълни, че Левски сам трябва да излезе от тежката ситуация, в която се намира.

"Срещата премина много позитивно. Бяхме откровени. Хубавото е, че почти на 100% се припокриваме с новото ръководство на Министерството на младежта и спорта за развитието на спорта. Новият министър е решен да помогне на българския спорт с ясни правила. Искаме Левски да може да разчита на държавата, като на майка, а не като на мащеха. Срещата бе изключително полезна. Много важно е как ще протекат отношенията ни за в бъдеще.

Разисквахме всякакви теми. Говорихме и как футболните клубове да не бъдат третирани като предприятия, които бълват продукция и печелят - със същите данъчни ставки. Запознахме го с текущото състояние на Левски. Той, като член на Министерски съвет, може да лобира за всички клубове с ясни правила и те да разчитат на държавната помощ. Той сподели, че иска футболът и спортът да станат държавна политика. Говорихме за стадион "Георги Аспарухов". Казали сме какви са нуждите ни и какви са възможностите ни. Не сме искали пряка помощ. Вярвам, че той ще направи преценка как държавата ще се намеси, тъй като това е държавна собственост.

Искаме ясни правила. Левски сам ще излезе от ситуацията, в която се намира. Не сме искали пряка помощ. Говорихме за инвестиция от страна на държавата в инфраструктурите. Това бе принципен разговор, опознавателна среща. Левски показа уважение към институциите.

Вярвам, че не емоциите трябва да ни водят, а това, което се вижда и се случва. Нямаше нещо, което не ми хареса на срещата. Очаквам инвестиция на държавата в рамките на възможното, разумното и без да се ощетяват други", заяви Иво Ивков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати