Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Избраха Русалин Русалинов за президент на Българската Национална Федерация по Карате

Спорт

Избраха Русалин Русалинов за президент на Българската Национална Федерация по Карате

Избраха Русалин Русалинов за президент на Българската Национална Федерация по Карате - Tribune.bg
Снимка:

Ивет Горанова ще бъде част от управителния съвет

Вчера, 6 октомври, в сградата на Министерството на младежта и спорта се проведе редовно свикано общо събрание на членовете на Българска Национална Федерация Карате (БНФК). Дневният ред бе от една точка - избор на ръководни органи (президент, вицепрезидент и управителен съвет). Изборите бяха явни.

В началото на заседанието с едноминутно мълчание бе почетена паметта и загубата на президента на БНФК Алексей Петров. След разисквания, изказвания и обсъждане на предложения шихан Русалин Русалинов бе избран с мнозинство за президент на федерацията, пише plevenutre.bg.

Той има зад гърба си три мандата като вицепрезидент, a освен това е и вицепрезидент на световната шотокан федерация (WSF). Русалинов е президент на КБИ "Петромакс" - Плевен и е сенсей на олимпийската шампионка Ивет Горанова. За вицепрезидент бе избран Борис Николов - досегашен генерален секретар на федерацията.

Изборът на членове на управителния съвет продължи повече от два часа, тъй като предложенията за останалите 7 места бяха 24. Многото кандидатури бяха признак за големия интерес към управлението и развитието на федерацията по карате.

С най-много гласове за членове на УС бяха избрани следните кандидати: Димитър Христов, Димитър Спасов, Георги Попов, Христо Терзиев, Николай Рачев, Радослав Пенов и олимпийската шампионка и лице на федерацията Ивет Горанова.

На първото си заседание новоизбраният УС единодушно избра за генерален секретар Димитър Христов, а също така и очерта основните приоритети и насоки в управлението на федерацията. Събранието протече в конструктивен и позитивен дух, като бяха спазени традициите и приемствеността в бойните изкуства и спорт.

За съжаление, въпреки очакванията и надеждите на всички, по-рано днес стана ясно, че карате няма да е в програмата на олимпийските игри в Лос Анджелис 2028.

Пред родната федерация обаче се задават нови важни предизвикателства до края на тази година - предстои подготовка и участие на състезателите ни в Световното първенство за мъже и жени в Будапеща от 27 до 30 октомври, както и Национална купа за всички възрасти.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети