Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Тече извънредният конгрес на БФС, Бербатов и Михайлов - основните претенденти (ОБНОВЯВА СЕ)

Спорт

Тече извънредният конгрес на БФС, Бербатов и Михайлов - основните претенденти (ОБНОВЯВА СЕ)

Тече извънредният конгрес на БФС, Бербатов и Михайлов - основните претенденти (ОБНОВЯВА СЕ) - Tribune.bg
Снимка:

В 13,30 часа започна гласуването, 483 депутати дават своя вот

Извънредният конгрес на БФС започна преди минути в НДК при пълно медийно затъмнение. Освен, че случващото се в залата не се излъчва никъде, журналистите нямат възможност да чуят какво се случва. В Пресцентъра има два монитора, на които върви картина, но без звук. Така на практика никой, освен делегатите, не може да разбере хода на конгреса.

Делегати на 508 клуба трябва днес да изберат президент на БФС и Изпълком на футболната централа. 483 е броят на делегатите, които са дошли на Конгреса и са допуснати в залата. За победа на първи тур трябват 242 гласа.

Отвън пред НДК има събрани около 400 фенове на различни отбори, като видимо най-много са от ЦСКА. Сегашният президент на БФС Борислав Михайлов не се престраши да мине край тях и влезе през един от страничните входове. За разлика от него, основният претендент за поста Димитър Бербатов се ръкува с част от запалянковците, а с него дойдоха и членовете на екипа му Стилиян Петров, Мартин Петров и Боби Станков.

Според запознати, първите гласувания в зала за комиси са показали паритет на гласовете и се очаква битката Михайлов-Бербатов да е много оспорвана.  

По информация на NOVSPORT в залата на извънредния конгрес на БФС е гласувано прекратяване мандата на президента Борислав Михайлов и Изпълкома. Това означава, че спечелилият по-късно днес ще получи нов 4-годишен мандат. Това обезмисля провеждането на конгрес през 2022 година.

Всеки от кандидатите ще има по 10 минути за изказване. По последна информация Ивайло Дражев и Христо Христов са си направили отвод.

Около 13,30 часа започна гласуването за президент на БФС, очакват се резултатите!

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети