Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Извънредно! Стоичков взима пари от Левски за ЦСКА

Спорт

Извънредно! Стоичков взима пари от Левски за ЦСКА

Извънредно! Стоичков взима пари от Левски за ЦСКА - Tribune.bg
Снимка:

Единият от акционерите на ЦСКА Христо Стоичков отново поиска Левски да изплати дълга, който има към неговата школа, относно компенсацията за Божидар Краев.

Той обяви, че получените пари ще бъдат преведи веднага в откритата сметка за дарения, съобщава в-к Труд.

На 16 септември Стоичков внесе жалба до лицензионната комисия на БФС срещу сините от името на своята школа в Барселона. В нея той претендира за 40 000 евро за нападателя Божидар Краев, който тръгна от нея, а после Левски го продаде на Мидтиланд, но не внесе задължителния от ФИФА процент на първия му клуб.

Тогава бе сезирана лицензионната комисия. „Моля при извършване на финансовия мониторинг да упражните правомощията си и да наложите санкция на Професионален футболен клуб „Левски“ АД поради наличие на финансови задължения към клуба на футболна академия „Христо Стоичков“ в размер на 40 000 евро, представляващи неизплатени компенсации за обучение на футболиста Божидар Краев – пишеше в жалбата. Този футболист е играл в Академията в младежките формации U12 и U14. През 2014-а преди да е навършил 23 години, той сключи първи професионален трудов договор с Левски, който като клуб от своя страна трябваше да заплати компенсация за обучение на всички предходни клубове, включително и на нас, в които ефективно е играл Краев.“

Христо Стоичков отново повдигна въпроса как Левски получава лиценз от БФС, след като толкова дълго задължението към неговата школа виси. Легендата на „червените“ обеща, че когато „сините“ се изплатят, всички пари ще отидат в дарителската сметка на ЦСКА.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети