Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Как да изпреварим Норвегия в „Лигата на нациите“ ?

Спорт

Как да изпреварим Норвегия в „Лигата на нациите“ ?

Как да изпреварим Норвегия в Лигата на нациите ? - Tribune.bg
Снимка:

България има няколко варианта

България завърши 1:1 срещу Кипър в мач от петия кръг на Лига С от турнира „Лигата на нациите”. Така българският отбор елиминира домакините от борбата за първото място в нашата група.  Борбата за върха ще е само между нас и Норвегия. Последните срещи са България – Словения и Кипър – Норвегия.

България и Норвегия имат по 10 точки. Това означава, че е твърде вероятно головата разлика да определи победителя в групата. Ако обаче и тя е абсолютно равна, което не е изключено да стане факт, тогава ще се гледа кой е вкарал повече голове като гост, пише sportal.bg.

България има няколко варианта да изпревари Норвегия.  

Ако България победи Словения, а Норвегия спечели като гост над Кипър, ще се гледа головата разлика. Към момента нашата е +2, а на Норвегия +3 и трябва да се случи следното:

-  България да победи Словения с два гола повече, отколкото Норвегия е спечелила над Кипър (ние бием 3:0, 4:1, 5:2, а Норвегия побеждава с 1:0, 2:1, 3:2, 4:3, 5:4)

-  България да победи с два гола разлика, а Норвегия само с един. Тук ще сме първи, но ако запазим сегашното статукво да сме отбелязали повече попадения от Норвегия във всички двубои. В момента ние сме вкарали 6 гола, а Норвегия – 5. Т.е. ако ние спечелим над Словения с 2:0, Норвегия трябва да победи с 1:0 или 2:1, но не и с 3:2 или 4:3.

Ако имаме абсолютен паритет в головата разлика, ще се гледат повечето отбелязани попадения на чужд терен в мачове с останалите отбори в групата. Към момента ние сме вкарали три гола (2 на Словения и 1 на Кипър), а Норвегия – един. Това значи, че норвежците не трябва да вкарват повече от два на Кипър, за да запазим шанс за първото място.

Има и други варианти, за да сме първи. Ако България победи Словения, а Норвегия не спечели гостуването си на Кипър. Ако завършим наравно със Словения, Норвегия трябва да загуби гостуването си на Кипър. Ако загубим от Словения, Норвегия трябва да стори същото срещу Кипър. Тогава ще се гледат показателите, описани в точка 1 и е много важно кой с какъв резултат губи. Т.е. ако паднем с 0:1, а Норвегия с 0:2, ние ще сме краен победител в групата.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати