Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Какво прогнозира Bwin за 108-то издание на Тур дьо Франс

Спорт

Какво прогнозира Bwin за 108-то издание на Тур дьо Франс

Какво прогнозира Bwin за 108-то издание на Тур дьо Франс - Tribune.bg

Най-голямото състезание в шосейното колоездене стартира в края на следваща седмица, а сайтът за спортни залози bwin българия вече предлага множество атрактивни пазари за залог, посветени на Тура. Обиколката започва на 26-ти юни от Брест, а колоната трябва да финишира на 18-ти юли в центъра на Париж.

Битката отново ще се реши в Алпите, а кралският етап ни е приготвил две изкачвания на величествената височина Монт Венту. Може ли младата словенска звезда Тадей Погачар да дублира успеха си от 2020-та или пък неговия по-опитен сънародник Примож Роглич няма да допусне нова изненада? Отзад пък дебне отборът на Инеос, който сега е по-силен от всякога. Там Герант Томас трябва да поеме лидерката палка, но Ричард Карапас, Ричи Порт и Тао Харт също са в топ 10 на големите фаворити.

Прогнозите на Bwin:

За генерално класиране

Главите заподозрени са словенското дуо, което си оспорваше миналогодишното състезание. Bwin дава най-ниска ставка за Тадей Погачар – 2.50. Победа на Роглич се търгува при коефициент 3. По назад са Герант Томас с 6 и Карапас 10. Следва ги любимецът на местната публика Жулиан Алафилип с 26. Със същата ставка е и Ричи Порт, който обаче показа завидна форма в първите състезания от сезона.

През 2020-та Погачар се възползва перфектно от силния отбор на Джъмбо-Висма, с което компенсира недостатъците на собствения си тим Обединените Арабски Емирства. През тази година, той ще има малко по-силна подкрепа, но парада ще бъде воден от Инеос. С толкова много козове за генерално класиране, момчетата на Дейв Брейлсфорд могат да предложат унищожително темпо. Томас спечели състезанието преди три години, а в началото на сезона доминираше и в Обиколката на Романдия, въпреки своите 35 години. На миналогодишния тур, болки в кръста спряха единствения коз на англичаните – Еган Бернал, но сега отборът се е подсигурил с повече от едно острие.

На хартия, Томас не изглежда толкова свеж, колкото двамата си значително по-млади конкуренти, но Инеос има най-много класа в отбора. Ричи Порт, Ричард Карапас и Тао Гегенхарт финишираха в топ 3 на голяма обиколка през миналия сезон и ще чакат своя шанс, ако с Томас се случи нещо. Към тях можем да добавим един от най-класните грегари за всички времена – Михайл Квятковски и Роан Денис, който подсигури Джиро 2020 за Тао Харт с брутална езда на Стелвио.

Извън светлината на прожекторите остават Вилко Келдерман, този път с екипа на Бора-Хансгрое. Мувистар идва с 41-годишния Валдерде, Енрик Мас и Мигел Анхел Лопез, но както винаги, с основен фокус към отборното класиране. Скромния отбор на Аркеа-Самсик залага на Найро Кинтана, но шансовете за нещо повече от етап успех клонят към нула.

Битката ще е между двамата словенци, но ние ви съветваме да заложите на Инеос. Британците добре знаят как да спечелят тура, а щом са заложили на Герант Томас, вероятно той се намира в най-доброто си състояние. Винаги може да заложите и на изненадата в лицето на Карапас.

Класирането по точки – кой ще бъде кралят на планините?

При силно планинския профил на тазгодишната обиколка, нашето мнение е, че някои от големите фаворите ще облече „фланелката на червени точки“. През изминалата година това бе Тадей Погачар, а ние залагаме, че младият колоездач може да дублира тази титла. Постижение, което не е правено от 2015-та, когато Рафа Майка грабна „полка дот джърси“ в две поредни издания на Тура.

Зелената фланелка за най-добър спринтьор

7 победи между 2012-та и 2019-та постигна Петер Саган, но бе детрониран от Сам Бенет в миналогодишното издание. Декьонинк Куикстеп отново са в битката за всеки спинтьорски етап и нашето предложение е да се доверите на Сам Бенет.

Бялата фланелка за най-добър млад колоездач

Няма нужда от голям коментар. Ако е здрав и финишира в Париж, този приз трябва да отиде в ръцете на Тадей Погачар.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Bwin, Тур дьо Франс
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети