Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Камбуров отбеляза своя гол номер 253 и изравни Петър Жеков

Спорт

Камбуров отбеляза своя гол номер 253 и изравни Петър Жеков

Камбуров отбеляза своя гол номер 253 и изравни Петър Жеков - Tribune.bg
Снимка:

Берое победи Ботев Враца с 1:0 в последен двубой от 5-ия кръг на efbet Лига.

В началото на второто полувреме Мартин Камбуров (48) даде аванс на домакините от дузпа и по този начин изравни рекорда на Петър Жеков от 253 гола в елита. Малко след това нападателят имаше още един отличен шанс да пренапише историята, но пропусна изгодна ситуация. 

По този начин Берое измести днешния си противник от петото място в efbet Лига, събирайки актив от девет точки.

„Чувствам се много щастлив. Искам да благодаря на г-н Жеков за вдъхновението, което ми даде, за да стигна дотук. Направи така, че през последните години да мечтая за това. Преди това бе в сферата на фантастиката да стигна до този рекорд. Чувството е уникално. Изпитах чувство, че за първи път играя“, заяви Камбуров.

„Ако някой ми бе казал, че ще стигна до 253 гола и ще изравня голмайстор №1 Петър Жеков, щях да кажа, че е луд. Трябва да имаш качествата и да се трудиш много. Нужно е и постоянство. Това е най-трудното. 15 години винаги съм поддържал един стандарт в България“, добави още той.

„Освен дузпата имах и още две положения. Имаше голямо напрежение и трябваше да си го нося, защото съм свикнал. С Левски имам добра статистика, но не деля съперниците. Следващият мач е с тях и ако играем толкова добре, мога да отбележа. Но няма гаранция, че в този двубой ще ми се получи“, каза нападателят.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати