Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Камерун и Сърбия не се победиха в истински голов спектакъл

Спорт

Камерун и Сърбия не се победиха в истински голов спектакъл

Камерун и Сърбия не се победиха в истински голов спектакъл - Tribune.bg

За Камерун се разписаха Кастелето, Абубакар и Чупо-Мотинг, а за Сърбия- Павлович, Миленкович-Савич и голмайсторът на Фулъм Александър Митрович.

Камерун и Сърбия изиграха най-интригуващия мач от началото на Мондиал 2022 в Катар и завършиха наравно 3:3 в срещата си от група "G" на Световното първенство. Сръбският национален отбор в един момент от мача водеше с 3:1, но африканският им съперник успя да направи малко чудо и да се добере до равенството. 

В шестата минута Душан Тадич центрира с левия крак към Александър Митрович, който стреля с глава, но топката премина над вратата.

Пет минути по-късно Митрович получи нова добра възможност, след като финтира защитник и стреля от малкото наказателно поле, но топката срещна десния страничен стълб.

В 17-ата минута отбраната на Камерун не се справи добре с висока топка и при изчистването тя падна на крака на Александър Митрович, който стреля от воле, но не бе точен.

Камерун отговори с много красив изстрел на Пиер Кунде от воле в 19-ата минута, който бе блестящо отразен от Ваня Милинкович-Савич.

В 29-ата минута при центриране на Пиер Кунде от ъглов удар Николас Н'Кулу свали с глава за Жан-Шарл Кастелето, който бе абсолютно забравен на далечната греда и от близка дистанция прати топката в мрежата на Сърбия.

В 43-ата минута Пиер Кунде получи подаване отдясно и навлезе в наказателното поле, след което стреля силно, но Милинкович-Савич спаси.

Балканците стигнаха до изравнително попадение в първата минута от добавеното време на първата част. Душан Тадич центрира много добре от пряк свободен удар, а Страхиня Павлович засече с глава във вратата за 1:1.

Само две минути по-късно Сърбия стигна до пълен обрат. Сергей Милинкович-Савич отне топката от Андре-Франк Замбо Ангиса, пусна към Андрия Живкович, който му я върна, а халфът на Лацио с далечен удар даде аванс на своя тим.

Сърбия организира изключителна многоходова акция, при която Андрия Живкович намери Александър Митрович на празна врата, а той необезпокояван реализира трети гол за "плавите".

В 64-ата минута Камерун върна едно от попаденията. Кастелето даде перфектен извеждащ пас за Венсан Абубакар, който по превъзходен начин прехвърли вратаря за 2:3.

Две минути по-късно шоуто продължи и резултатът бе изравнен. Камерунците хванаха сръбските защитници неподготвени на бърза контраатака, Абубакар пусна успореден пас на голлинията към Ерик Максим Чупо-Мотинг, който на празна врата вкара.

В добавеното време Ваня Милинкович-Савич беше обстрелян от пряк свободен удар, но спаси уверено. Така в групата Бразилия и Швейцария продължават да водят с по 3 точки, а Камерун и Сърбия вече са с по една.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мондиал 2022

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети