Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кампанията на ЕКОПАК и пързалка „Юнак“ за безплатно каране „RE-спортувай: ЕКО КЪНКИ“ продължава до края на сезона

Спорт

Кампанията на ЕКОПАК и пързалка „Юнак“ за безплатно каране „RE-спортувай: ЕКО КЪНКИ“ продължава до края на сезона

Кампанията на ЕКОПАК и пързалка Юнак за безплатно каране RE-спортувай: ЕКО КЪНКИ продължава до края на сезона - Tribune.bg

След успешната кампания „RE-спортувай: ЕКО КЪНКИ“, ЕКОПАК България и пързалка „Юнак“ взеха решение тя да продължи до края на сезона. До касата на пързалката вече е разположен пункт, на който срещу 10 кг стъклени отпадъци или 2 кг пластмасови се получава талон за безплатна сесия каране на кънки. Билетът ще важи от 10 до 18 часа в работни дни.

Над 3,5 тона стъкло и близо 500 кг пластмаса събра в неделя кампанията. Всеки, предал 10 кг стъклени отпадъци - бутилки и буркани или 2 кг пластмасови отпадъци - бутилки и алуминиеви кенчета получи пропуск за безплатно каране на кънки на пързалка „Юнак“. Над 400 души се включиха в инициативата, като освен софиянци, да предадат стъкло и пластмаса специално пристигнаха и хора от други градове.

ЕКОПАКЕКОПАК

Пързалка „Юнак“ за поредна година работи отговорно към опазване на околната среда и събира отпадъците си разделно със съдействието на ЕКОПАК.

През 2022 г. бяха реализирани кампаниите „RE-спортувай: Стъкло за кънки“ и RE-спортувай: „Детски фестивал на рециклирането“.

ЕКОПАКЕКОПАК

ЕКОПАК България е водещата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България. Организацията създава и управлява системи за разделно събиране в над 80 общини, използвайки трицветната система от контейнери и е основен доставчик за рециклираща индустрия в страната.

Ледената пързалка „ЮНАК“ се намира до метростанция стадион „Васил Левски“. Тя е наследник на легендарната пързалка „Дружба“, която не беше отваряла врати от близо 30 години преди през 2018 г. отново да заработи за посетители.

Програмата на пързалка „ЮНАК“ може да следите тук: https://www.facebook.com/ledenapurzalkayunak

Всички инициативи на ЕКОПАК следете тук: https://www.facebook.com/ECOPACK.Bulgaria

ЕКОПАКЕКОПАК


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети