Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Канада победи Гърция на старта на АТП Къп

Спорт

Канада победи Гърция на старта на АТП Къп

Канада победи Гърция на старта на АТП Къп - Tribune.bg
Снимка:

В група С, в която е и тимът на България, Белгия си осигури успеха над Молдова

Отборът на Канада победи Гърция с 3-0 в мач от първия ден на новата отборна надпревара АТП Къп. Младите Феликс Оже-Алиасим и Денис Шаповалов, които се представиха страхотно за Канада в Купа Дейвис в края на миналата година, отново демонстрираха силна игра, за да дадат успешен старт на своя тим.

По-тежката задача бе пред Шаповалов, който успя да надвие първата ракета на Гърция Стефанос Циципас със 7-6(6), 7-6(4) в мач без нито един пробив. Шапо показа характер, за да спечели най-важните точки и да запише трети успех от четири мача срещу действащия шампион от Финалите на АТП.

“Това е една огромна победа за мен. Той завърши миналия сезон по невероятен начин и е един от най-добрите тенисисти в света в момента. Играе страхотно, така че да го победя в първия си мач за годината е много специален момент за мен. Днешният мач бе решен от няколко точки. Аз просто се опитах да играя своята игра, да се боря за всяка точка и да изчакам своите шансове, от които успях да се възползвам в двата тайбрека”, коментира Шаповалов след успеха.

По-рано тази нощ Оже-Алиасим нямаше проблем да победи Михаил Перволаракис с 6-1, 6-3 в откриващия мач от надпреварата. На двойки двамата канадци се справиха с Перволаракис и по-малкия брат на Циципас – Петрос, като записаха успех с 6-2, 6-3 за малко над час игра.

В група С, в която е и тимът на България, Белгия си осигури успеха над Молдова, след като Стив Дарсис и Давид Гофен взеха двата мача на сингъл съответно срещу Александър Козбинов и Раду Албот. Мачът на България срещу Великобритания ще започне след приключването на срещата на двойки между Белгия и Молдова. /БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Етикети АТП, тенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети