Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кандидат-собствениците на Левски оставят Наско Сираков в клуба

Спорт

Кандидат-собствениците на Левски оставят Наско Сираков в клуба

Кандидат-собствениците на Левски оставят Наско Сираков в клуба - Tribune.bg
Снимка:

Наско Сираков и Станимир Стоилов със сигурност ще останат в Левски дори и да се стигне до смяна на собствеността на клуба

Двамата ще получат солидни контракти и това вече е коментирано с кандидат-инвеститора в клуба – чуждестранната компания „Юнайтед Груп“, разкрива „Тема Спорт“. Договорите им ще бъдат за срок от три години. Стоилов ще продължи да бъде треньор с широки правомощия. Сираков пък ще получи титлата „Почетен президент“, като думата му отново ще се чува по важните въпроси за развитието и бъдещето на клуба.

Левски и „Юнайтед Груп“ са подновили преговорите, които бяха започнати още преди финала за Купата на България през май, в който сините победиха ЦСКА - София с 1:0. Вече са водени разговори за 80% от акциите на клуба. От страна на Левски в тях участват мажоритарният собственик Наско Сираков и изпълнителният директор Иво Ивков. Както е известно, зад чуждата компания стои маститият сръбски бизнесмен Драган Шолак, който оперира и на българския пазар. Той е собственик и на клуба от английската Висша лига Саутхамптън. При сделка инвеститорът ще покрие дълговете и ще работи както за сериозно повишаване на бюджета на сините, така и за значително подобряване на инфраструктурата. Вече има разработени планове за пълната реконструкция на стадион „Георги Аспарухов“.

Това включва поставянето на козирка на сектор А, както и изграждане на останалите три трибуни.Въпреки засиления интерес на мощния чужд инвеститор към клуба в момента все още има пречки по подписването на контракт за мажоритарния пакет акции на Левски. Една от тях е дългове към бившия бос на сините Васил Божков, които трябва да бъдат отписани документално.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети