Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Караманджуков: Пожелавам успех на всички български отбори в Европа

Спорт

Караманджуков: Пожелавам успех на всички български отбори в Европа

Караманджуков: Пожелавам успех на всички български отбори в Европа - Tribune.bg
Снимка:

Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков говори на пресконференцията на шампиона Лудогорец, който откри подготовката си за новия сезон.

"Пожелавам здраве и успешен сезион. Използвам възможността да пожелая и успех на всички отбори, които ще представят България в евротурнирите. Лудогорец изпраща трудна, но успешна година. Успешна не само защото спечелихме титлата с рекорден брой точки преднина, но и за това, че подмладихме отбора и сменихме гръбнака от футболисти, които играха в тима от 7-8 години. Новите хора, които привлякохме през лятото и зимата, се адаптират добре. Сега имаме ядро от 5-6 млади футболисти, с които трябва много работа. Бяхме и на прага на Шампионската лига. Не успяхме, но 6 години не бяхме играли плейоф. Записахме и добри финансови приходи, след като реализирахме някои изходящи трансфери", каза шефът на "орлите".

"Има интерес към наши футболисти, може да има изходящи трансфери. В Лудогорец обаче те никога не са били жизнено важни. За футболистите, които няма да играят редовно при нас, ще търсим преотстъпване или раздяла", добави той.

"Винаги сме се опитвали да направим трансфер на български играч, дори, ако искате, с идеята да помогнем на някои родни клубове. Знаете от медиите, че сме имали интерес към Тодор Неделев и към други българи. През зимата привлякохме Спас Делев, въпреки че е над средната футболна възраст, но му свалям шапка за професионализма и начина, по който тренира. Антон Недялков е много важен за отбора, не само защото е капитан. Той премина две операции последните 6 месеца, в заключителните мачове не игра, защото му поставяха пластина в Португалия, но сега трябва да е напълно готов. Треньорът много харесва Илкер Будинов и Тихомир Тодоров от втория отбор, но предвид високите цели на Лудогорец, те не могат да получат много игрово време в тима и ще мислим за тяхно преотстъпване", каза още Караманджуков.

"Треньорът е заявил пред мен и пред селекционния съвет от какви футболисти има нужда. Знаете как работим - обявяваме трансферите, когато са сигурно на 100 процента. Не искаме да се шуми около това, а и не сме много долюбвани", смята клубният шеф.

"Бях представител на Лудогорец на срещата за евентуална промяна на календара. Тази година заради Световното първенство първият дял трябва да завърши до 15 ноември. Имаше предложение от Левски да започнем първенството на 20 юни, но това бе немислимо, тъй като в България трансферният прозорец отваря на 1-ви юли. Това означава, че поради административни причини и документи новите футболисти можем да използваме едва след 6-ия или 7-ия кръг. Ние сме "за", но решението трябва да бъде добре обмислено. На години има големи първенство и в други години първенството трябва да свършва до 15 май. Шампионатите ще бъдат през юни-юли и Лудогорец е длъжен да пусне националите си, които не са малко. Има логика в това предложение. Всеки иска да играе на добри терени, но през лятото два отбора ще играят в Пловдив, в Стара Загора, в Кърджали. Кой ще играе в 17 часа и кой в 21 часа? И представителят на ЦСКА Трифон Попов предложи първенството да започне на 2-ри юли - една седмица по-рано, но нямаше как да стане административно. Трябва първо БФС да промени трансферния ски период и да започва на 15 май например. Иначе в Лудогорец сме най-потъврпевши от това, тъй като започваме участието в евротурнирите без нито един официален мач. Миналата година имахме един мач за Суперкупата и помните колко трудно се справихме с беларуския Шахтьор Силигорск, който бе в разгара на първенството си. И ние сме за ново решение, но то трябва да е обмислено и дълготрайно, а не да се променя всяка година", завърши Георги Караманджуков.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Лудогорец

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети