Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Късен гол класира Локо Пловдив напред в Лига Европа

Спорт

Късен гол класира Локо Пловдив напред в Лига Европа

Късен гол класира Локо Пловдив напред в Лига Европа - Tribune.bg
Снимка:

"Смърфовете" загубиха с 1:3, но все пак отстраниха Спартак Търнава

„Локомотив” Пловдив загуби с 1:3 от „Спартак” Търнава, но все пак продължава напред в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

„Смърфовете” зарадваха футболните фенове в България, след като успяха да се възползват по най-добрия начин от победата си с 2:0 в първия мач и заради гол на чужд терен продължават напред в битката за място в групите на турнира.

След шока загубата в Пловдив футболистите на „Спартак” Търнава започнаха с атаки още от първата минута. Те трайно се настаниха в половината на „Локомотив”.

Доминацията им даде резултат в 16-ата минута, когато Дангубич беше точен след удар с глава. Домакините имаха още няколко възможности, но Мартин Луков беше на ниво. В 34-ата минута „Спартак” остана с човек по-малко, след като Захуменски спря непозволено атака на българите и получи директен червен картон.

Второто полувреме предложи изключително атрактивни положения. В 51-ата минута домакините получиха възможност да изпълнят дузпа. Точен беше Митреа.

След 50-ата минута футболистите на „Спартак” хвърлиха всички сили в атака. Луков се намеси още няколко пъти авторитетно, а веднъж гредата спаси „Локо”. В 70-ата минута Таваресдос Сантос направи резултата 3:0.

При такъв развой домакините от Словакия продължаваха напред. Само че Ожболт отново върна радостта на „черно-белите” фенове. Той вкара в 74-ата минута, а гола отпразнува пред гостуващата агитка.

До края на мача „Спартак” опита още няколко пъти да отбележи, но без успех.

Така за първи път в историята си носителят на Купата на България „Локомотив” Пловдив ще играе в трети квалификационен кръг на евротурнирите. Следващият съперник на "смърфовете" е носителят на Купата на лигата във Франция - "Страсбург", съобщава bTV.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати