Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Катерина Димитрова и Динко Динев са четвъртфиналисти на сингъл и полуфиналисти по двойки на турнир от Тенис Европа в Италия

Спорт

Катерина Димитрова и Динко Динев са четвъртфиналисти на сингъл и полуфиналисти по двойки на турнир от Тенис Европа в Италия

Катерина Димитрова и Динко Динев са четвъртфиналисти на сингъл и полуфиналисти по двойки на турнир от Тенис Европа в Италия - Tribune.bg
Снимка:

Надпреварата е от втора категория на Тенис Европа

Катерина Димитрова (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив) и Динко Динев (ТК "Авеню", гр.Бургас) се класираха за четвъртфиналите на сингъл на турнира за юноши и девойки до 16 г. във Крема (Италия). Надпреварата е от втора категория на Тенис Европа.

Поставената под номер 2 при девойките Димитрова разгроми с 6:1, 6:2 Мариана Майетич от Хърватия. За място на полуфиналите Катерина ще играе срещу шестата в схемата Чоле Цанг от Австралия.

Номер 7 при юношите Динев победи с 6:2, 6:2 Йоанис Вон Мейенбург от Швейцария. На четвъртфиналите Динко ще играе срещу Лоан Лестир от Франция.

В турнирите по двойки Димитрова и Динев се класираха за полуфиналите, информира Българската федерация по тенис.

При девойките Димитрова и Лаура Хейтаранта от Финландия победиха със 7:5, 6:3 Мария Студеникова от Русия и Стефани Уеб от Австралия.

При юношите Динев и Мирко Лагасио от Италия се наложиха с 6:3, 6:0 над италианците Анджело Чиапа и Михаел Ерера.

Катерина Димитрова и Динко Динев участват в турнира като част от отборите на ITF и Тенис Европа. Талантливите българчета са част от тимовете до 16г. за тренировки и турнири през месец юни. В този период Катя и Динко ще участват в четири турнира в Италия и Гърция. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна и от страна на БФТенис.

Динев и Димитрова получиха специална покана от екипа на ITF и Тенис Европа. Това поредно признание за младите ни таланти се случва благодарение на добрата работа на ръководството и цялата Българска федерация по тенис.

Участието в тези отбори е изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

Динко Динев е за втори път част от този отбор, а Катерина Димитрова за трети.

В началото на тази година Антъни Генов беше част от отбора на ITF до 18 г. за турнири в САЩ и Мексико.

През миналата година Гергана Топалова, Адриан Андреев, Катерина Димитрова, Антъни Генов и Динко Динев бяха част от отбора на ITF и Тенис Европа.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФТенис, тенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети