Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Катерина Димитрова се класира на финал на турнир от първа категория на Тенис Европа

Спорт

Катерина Димитрова се класира на финал на турнир от първа категория на Тенис Европа

Катерина Димитрова се класира на финал на турнир от първа категория на Тенис Европа - Tribune.bg
Снимка:

Българката и Лаура Хейтаранта от Финландия победиха с 6-4, 0-6, 10-8 четвъртите в схемата Дария Хомутсианская от Беларус и Джорджия Педоне от Италия

Катерина Димитрова (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив) се класира за финала на двойки на турнира за юноши и девойки до 16 г. във Фолиньо (Италия). Надпреварата е от най-високата първа категория на Тенис Европа.

Поставените под номер 1 при девойките Катерина Димитрова и Лаура Хейтаранта от Финландия победиха с 6-4, 0-6, 10-8 четвъртите в схемата Дария Хомутсианская от Беларус и Джорджия Педоне от Италия. В спор за титлата българката и финландката ще играят срещу вторите в схемата рускини Анастасия Гурева и Ксения Зайцева.

За съжаление българското участие на сингъл приключи на четвъртфиналите. Катерина Димитрова отстъпи с 6-3, 4-6, 4-6 на Петра Марчинко от Хърватия. Динко Динев (ТК "Авеню", гр.Бургас) загуби с 2-6, 5-7 от Адалфо Валехо от Парагвай.

Катерина Димитрова и Динко Динев участват в турнира като част от отборите на ITF и Тенис Европа. Талантливите българчета ще бъдат част от тимовете до 16г. за тренировки и турнири през месец юни. В този период Катя и Динко ще участват в четири турнира в Италия и Гърция. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна и от страна на Българската федерация по тенис.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФТенис, тенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети