Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кирил Ананиев и Красен Кралев дадоха начало на реконструкцията на зала „Борис Гюдеров“ в Перник

Спорт

Кирил Ананиев и Красен Кралев дадоха начало на реконструкцията на зала „Борис Гюдеров“ в Перник

Кирил Ананиев и Красен Кралев дадоха начало на реконструкцията на зала Борис Гюдеров в Перник - Tribune.bg
Снимка:

Официален старт на ремонтните дейности на спортна зала „Борис Гюдеров“ дадоха днес водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Перник и министър на финансите Кирил Ананиев и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който е и кандидат за народен представител от Русе и Варна, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Стойността на проекта е 535 812,14 лева, а средствата са отпуснати от Министерството на младежта и спорта. Ремонтът на най-голямата спортна зала на територията на община Перник включва обновяване на покрива, подмяна на осветителните тела, поставяне на топлоизолация и нова дограма.

„Трите правителства на ГЕРБ инвестираха над 500 млн. лв. в спортна инфраструктура. В Перник беше извършен ремонт на тренировъчната зала по футбол на стадион „Миньор“ и на залата за волейбол и художествена гимнастика в комплекс „Дружба“. Имаме желанието да продължим с този амбициозен план и през следващите четири години. Приоритет ще бъде изграждането на басейните в областните центрове, защото сме длъжници на плуването. Наваксахме в много други спортове като лека атлетика, бокс, борба, вдигане на тежести по отношение на тренировъчните съоръжения, но имаме още работа“, заяви Красен Кралев.

Преди това двамата министри инспектираха и спортен комплекс  „Дружба“, където в момента тече ремонт на общи помещения, съблекални и отоплителна инсталация в залата за волейбол и художествена гимнастика. Финансирането е осигурено от ММС, като инвестицията е в размер на 109 286,86 лева.

Министър Кралев обяви, че скоро започва изграждането на два физкултурни салона в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ и в Професионална гимназия по икономика в Перник. Той допълни, че един от основните приоритети ще бъде изграждането на още 100 подобни съоръжения в училища, които не разполагат с подходяща инфраструктура за провеждане на часовете по физическо възпитание.

Красен Кралев и Кирил Ананиев проведоха и среща с представители на спортните клубове в Перник. Те благодариха на спортния министър за увеличените средства, с които ММС подпомага тяхната дейност.

„Като бивш спортист осъзнавам, че спортът е начин на живот. Спортът е сред приоритетите на правителството на Бойко Борисов. Винаги сме имали добър диалог с министър Кралев“, подчерта Кирил Ананиев.

По думите му, най-важна е реформата, която ще обхване спортните училища, клубове и федерации.

По време на срещата със спортните клубове Красен Кралев се ангажира в Перник да бъде изградена писта за мотокрос. Ще бъде разгледана и възможността за изграждане на лекоатлетическа писта на стадион „Миньор“.                                                                                                                                                                                                        


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети