Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кирил Десподов е Футболист на годината, вижте всички призьори

Спорт

Кирил Десподов е Футболист на годината, вижте всички призьори

Кирил Десподов е Футболист на годината, вижте всички призьори - Tribune.bg

Илиан Илиев бе избран за най-добър треньор на България!

Кирил Десподов е най-добрият футболист на България за 2021 година. Нападателят на Лудогорец изпревари Мартин Камбуров и Георги Йомов, които останаха съответно втори и трети. Националът събра 203 точки от журналистическия вот. 

"Много благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен. Направихте ме невероятно щастлив. Приемам го като голяма отговорност. Искам да благодаря на моето семейство, което винаги е зад мен. Искам да благодаря и на всички в Лудогорец. Разбира се и на моите колеги. Футболът е феномен, който трябва да радва и обединява хората. Нормално е да има разочаровани. Конкуренцията е доста сериозна. Искам специално да поздравя Мартин Камбуров за рекорда, който постави. Поздравявам го, както поздравявам и Георги Йомов. Надявам се и от тяхна страна да получа същото спортсменство. Надявам се да нямам контузии и да влезем в Шампионска лига с Лудогорец“, заяви той.

Първата награда беше връчена на Мартин Камбуров, който подобри рекорда на Петър Жеков за най-много голове в българския елит. Весела Лечева връчи на нападателя специалната награда на „Дакс-Медия“. За най-красив гол беше избрано попадението на Юрген Матей (ЦСКА) във вратата на ЦСКА 1948.

Лекарят на Лудогорец Валентин Великов също беше отличен, като получи наградата Лъвско сърце, кръстена на „Трифон Иванов“. Докторът на разградчани беше част от екипа, спасил живота на Кристиан Ериксен, който колабира по време на мача от Европейското първенство между Дания и Финландия.

Футболист №1 при жените стана Симона Петкова, а за „Най-прогресиращ млад играч“ беше избран вратарят на Славия Светослав Вуцов. Негови подгласници бяха Мартин Минчев (Спарта Прага) и Марин Петков (Левски).

За пръв път в историята на анкетата едновременно двама футболисти с равни гласове (39) получиха наградата „Най-добър чужденец в efbet Лига“. Това бяха играчите на ЦСКА Юрген Матей и Жорди Кайседо.

Светослав Вуцов спечели убедително още една награда. Той бе избран и за най-добър вратар в efbet Лига за 2021-а година. За най-добър защитник в efbet Лига за миналата година беше избран Юрген Матей от ЦСКА. При полузащитниците наградата отиде при Ивайлов Чочев.

За най-добър треньор на България през 2021 година беше избран наставникът на Черно море – Илиан Илиев, който остави зад себе си Стойчо Младенов и Станимир Стоилов.

Всички награди тази вечер:

Най-добър футболист на България за 2021 година: 1. 2. 3. Георги Йомов 4. Петко Христов 5. Тодор Неделев

Най-добър треньор: 1. Илиан Илиев 2. Стойчо Младенов 3. Станимир Стоилов

Най-добър нападател в efbet Лига: Мартин Камбуров

Най-добър полузащитник в efbet Лига: 1. Ивайло Чочев, 2. Тодор Неделев, 3. Кирил Десподов

Най-добър защитник в efbet Лига: 1. Юрген Матей, 2. Антон Недялков, 3. Андреа Христов

Най-добър вратар в efbet Лига: 1. Светослав Вуцов, 2. Даниел Наумов, 3. Кристиан Кахлина

Най-добър чужденец в efbet Лига: Юрген Матей и Жорди Кайседо

Най-прогресиращ млад играч: 1. Светослав Вуцовм 2. Марин Петков, 3. Мартин Минчев

Най-добрите в женския футбол: 1. Симона Петкова, 2. Евдокия Попадинова, 3. Лиляна Костова

Лъвско сърце „Трифон Иванов“: Лекарят на Лудогорец Валентин Великов

Най-красив гол: Юрген Матей във вратата на ЦСКА 1948

Специална награда на „Дакс Медия“: Мартин Камбуров  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още