Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кирил Десподов отново е футболист №1

Спорт

Кирил Десподов отново е футболист №1

Кирил Десподов отново е футболист №1 - Tribune.bg

Кирил Десподов бе избран за втори пореден път за „Футболист на годината“ в България.

Националът на Лудогорец спечели 62-ата анкета и получи приза за трети път в кариерата си със 193 гласа, оставяйки след себе си Илия Груев (179) от Вердер Бремен и Ивайло Чочев (107) от ЦСКА 1948.

"Тази награда ми дава невероятна мотивация и да постигам още повече успехи, както отборни, така и индивидуални. Изключително съм щастлив да бъда в топ 3, след като има невероятни футболисти, те са едни невероятни таланти и професионалисти, и ние заедно с тях ще преследваме една мечта, която е да класираме България на голям форум, надявам се да е тази година. Благодаря още веднъж на всички, които са гласували за мен", посочи Десподов, след като получи своята награда.

Призът на втория Илия Груев получи баща му, който се извини за отсъствието на сина си заради неотложните му ангажименти към Вердер. Час преди церемонията халфът се появи като резерва при успеха с 2:0 над Щутгарт в германската Бундеслига.

"Здравейте на всички. Аз като баща ще взема наградата днес. Извинявам се от името на Илия, че не е тук, но имаше отговорност с Вердер. Благодаря на всички, които са гласували за него, защото те са оценили подобава неговата игра. Благодаря и на тези, които не са гласували за него, защото всеки има право на личен избор. Благодаря на всички негови треньори, както в България, така и във Вердер Бремен. Поздравявам всички победители, както и организаторите на това прекрасно събитие. Пожелавам великолепна, успешна и щастлива година за българския футбол и всички присъстващи тук", коментира Груев-старши, докато третият в класацията Чочев сподели:

"Здравейте отново, много съм щастлив да спечеля тази награда. Благодаря на всички, които са гласували за мен. Да съм тук е голяма чест. Благодаря на семейството и моите съотборници, без тях нямаше да се справя. Желая здраве на всички и успешна година".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети