Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кириос пак недоволства: Това на Уимбълдън не е трева

Спорт

Кириос пак недоволства: Това на Уимбълдън не е трева

Кириос пак недоволства: Това на Уимбълдън не е трева - Tribune.bg

Недоволството от състоянието на тревата на най-стария тенис турнир в света Уимбълдън продължава.

Поредният тенисист, който се оплака от състоянието на настилката, бе Ник Кириос.

Първият мач на австралиеца срещу Юго Умбер от Франция бе спрян при резултат 3:3 гейма в петия сет заради правилото, което забранява на Уимбълдън да се играе след 23:00 часа местно време. Причината за забавянето на старта на мача е прекъсването на повечето от предходните срещи на корт №1 заради дъжда в английската столица. Срещата бе доиграна тази сутрин, като Ник Кириос победи с 3:2 сета (6:4, 4:6, 3:6, 6:1, 9:7). Това бе и първи мач за него от пет месеца насам. Следващият мач на Кириос ще бъде срещу Джанлука Магер от Италия.

Лошото момче на тениса обаче не пропусна да разкритикува състоянието на тревната настилка на корта. „ За тези, които гледат от вкъщи - тази трева е много бавна, а не трябва да е такава. Това дори не е трева, а е някаква шега. Опитайте да я намокрите и да играете и ще видите“, каза той в почивката на мача.

Преди него, и много други тенисисти се оплакаха от хлъзгавата трева, която води до множество подхлъзвания и това увеличава драстично опасността от контузии. Сред жертвите на хлъзгавата настилка са: Анди Мъри, Бианка Андрееску, Слоун Стивънс, Джон Иснър, Серина Уилямс и Адриан Манарино, като последните двама се отказаха от мачовете си заради травми, вследствие на подхлъзвания.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати