Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кириос се обяви против задължителната ваксинация

Спорт

Кириос се обяви против задължителната ваксинация

Кириос се обяви против задължителната ваксинация - Tribune.bg

Ник Кириос отправи сериозни критики към правителството на Австралия.

Световният номер 90 изобщо не одобрява предприетите мерки от властите за справяне с пандемията и настоя за сериозно преосмисляне на решението относно провеждането на Australian open 2022.

Според Кириос е незаконно да караш хората да се ваксинират насила и само след имунизация участници и фенове да бъдат допускани до първия мейджър за годината.

„Не одобрявам решенията на правителството и заявявам това най-отговорно. Не желая да влизам в дебати и спорове по политически теми, но органите определено не си вършат работата. Това, което се случва не е правилно и редно. На Откритото първенство на Австралия ще се допускат само тенисисти, които са със завършена ваксинация, същото важи и за публиката. А тези, които не желаят да се имунизират, всичко звучи така, все едно тези човешки същества нямат права”, коментира той

„Не приемам подобни мерки и се обявявам срещу тях. Да, аз вече се ваксинирах, но не може по такъв начин да притискаме онези, които не желаят да се ваксинират. Изглежда обаче, че те нямат избор и всеки, който иска да посети най-голямото събитие в Австралия за годината, ще трябва да се ваксинира. Едва ли мога да сторя нещо, но твърдо изразявам позицията си и казвам, че подобни неща не бива да се случват, защото така принуждаваш хората да правят нещо, което те не желаят и явно някои имат своите страхове от ваксинацията. Можеше да се потърсят други решения, но се избра най-лесното възможно, задължителни ваксини за всички“, каза още ексцентричният австралиец.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати