Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кириос се обяви против задължителната ваксинация

Спорт

Кириос се обяви против задължителната ваксинация

Ник Кириос отправи сериозни критики към правителството на Австралия.

Световният номер 90 изобщо не одобрява предприетите мерки от властите за справяне с пандемията и настоя за сериозно преосмисляне на решението относно провеждането на Australian open 2022.

Според Кириос е незаконно да караш хората да се ваксинират насила и само след имунизация участници и фенове да бъдат допускани до първия мейджър за годината.

„Не одобрявам решенията на правителството и заявявам това най-отговорно. Не желая да влизам в дебати и спорове по политически теми, но органите определено не си вършат работата. Това, което се случва не е правилно и редно. На Откритото първенство на Австралия ще се допускат само тенисисти, които са със завършена ваксинация, същото важи и за публиката. А тези, които не желаят да се имунизират, всичко звучи така, все едно тези човешки същества нямат права”, коментира той

„Не приемам подобни мерки и се обявявам срещу тях. Да, аз вече се ваксинирах, но не може по такъв начин да притискаме онези, които не желаят да се ваксинират. Изглежда обаче, че те нямат избор и всеки, който иска да посети най-голямото събитие в Австралия за годината, ще трябва да се ваксинира. Едва ли мога да сторя нещо, но твърдо изразявам позицията си и казвам, че подобни неща не бива да се случват, защото така принуждаваш хората да правят нещо, което те не желаят и явно някои имат своите страхове от ваксинацията. Можеше да се потърсят други решения, но се избра най-лесното възможно, задължителни ваксини за всички“, каза още ексцентричният австралиец.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема