Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Клубовете от Серия "А" се срещнаха с министъра на спорта

Спорт

Клубовете от Серия "А" се срещнаха с министъра на спорта

Клубовете от Серия А се срещнаха с министъра на спорта - Tribune.bg

Вече се обсъжда възобновяването на шампионата

Италианският спортен министър Винченцо Спадафора имаше среща с представители на футболните организации в страната, но няма ясна дата кога сезонът може да бъде рестартиран.

Клубовете от Серия "А" и италианската футболна федерация имат надежда, че може и да получат разрешение за старт на тренировките на 4-и май, като три седмици по-късно да се подновят и мачовете. Първенството е спряно от март месец, когато избухна пандемията от коронавируса. Италия е най-засегнатата страна от COVID-19 в цяла Европа.

"В следващите няколко дни, след като вече се срещнахме със здравния министър и научно-изследователския център към правителството, можем да излезем с някакво становище за начало на тренировките и евентуален рестарт на първенството, каза още Спадафора.

"Знам, че хората, които живеят със спорта, в момента не ме харесват. Но ние трябва да бъдем на първо място предпазливи и максимално внимателни, защото носим отговорност за цялата страна, и след това и за спорта", допълни министърът.

Италианската футболна федерация и Серия "А" за момента търпят загуби от около 700 милиона евро, а вероятно ще трябва да закупят и тестове, за да проверяват играчите при началото на тренировките. До края на първенството на Серия А трябва да се изиграят още 12 кръга, както и полуфиналите за Купата на страната.

"Напълно сме наясно, че футболът има своята тежест и влияе на икономиката на страната. Но не е само спортът, който страна, не е само футболът, не е само Серия "А". Самият аз съм казал пред сената, че спортът трябва да се върне към нормалния си ритъм максимално бързо, защото влияе на продукта на Италия като цяло, завърши министърът на спорта на Италия.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Серия А

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати