Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кобрата ще се бие за световна титла догодина!

Спорт

Кобрата ще се бие за световна титла догодина!

Кобрата ще се бие за световна титла догодина! - Tribune.bg
Снимка:

Първо обаче Пулев трябва да победи Букар, за да затвърди статута си на задължителен претендент

Най-добрият българския боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще се бие за световната титла на IBF срещу победителя сблъсъка Анди Руис - Антъни Джошуа. Това пише в официално писмо от президента на Световната боксова асоциация (WBA) Дарил Пипълс, което бе разкрито от мениджъра на Кобрата Ивайло Гоцев. Според този документ шампионът, който и да е той, е задължен да се бие с Пулев до 31 май 2020 година.

„Срещата между Руис и Джошуа трябва да се състои на 7 декември или преди това. Победителят от тази среща трябва да се бие в следващия си двубой с Кубрат Пулев най-късно до 31 май 2020 година, без да има други междинни боеве", пише в писмото от IBF. Сблъсъкът между Руис и Джошуа е на 7 декември в Саудитска Арабия. Кубрат Пулев пък ще се бие с Райдъл Букар на 9 ноември във Фресно, Калифорния (САЩ).

Всичко това значи, че ако настоящият световен шампион откаже мач с Пулев, то поясът му на IBF ще бъде отнет по подобие на Тайсън Фюри през 2015 г. В такъв случай българинът ще се бие с друг съперник за титлата. Първо обаче Пулев трябва да победи Букар, за да затвърди статута си на задължителен претендент.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати