Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кои са най-скъпоплатените спортисти в света?

Спорт

Кои са най-скъпоплатените спортисти в света?

Кои са най-скъпоплатените спортисти в света? - Tribune.bg
Снимка:

Лео Меси е най-високоплатеният спортист в света за 2018 година, пише списание Форбс, цитирано от БГНЕС.

Нападателят на Барселона измести от първото място шампиона в пет боксови категории Флойд Мейуедър.

Меси е изкарал през миналата година 127 милиона долара от заплата и рекламни договори. С тази сума той оглавява класацията на 100-те най-добре платени спортисти на списание Форбс.

На второ и трето място също са футболисти. Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо е изкарал 109 милиона долара. Нападателят на Пари Сен Жермен Неймар е трети в подреждането със 105 милиона.

На четвърто място сред най-добре платените спортисти е мексиканският боксьор Канело Алварес, който е заработил 94 милиона долара, а пети е тенис легендата Роджър Федерер с 93.4 милиона.

Първенството, което има най-много представители в класацията е Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Цели 35 места в топ 100 на най-високоплатените се заемат от играчи в НБА.

Най-много от тях е изкарал крилото на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс, който е занесъл у дома 89 милиона долара през 2018 г.

На второ място с най-много представители сред най-добре платените е Националната футболна лига на САЩ, която пласира 19 състезатели по американски футбол в топ 100.

През 2018 г. най-високоплатените 100 спортисти са изкарали общо 4 милиарда долара, което е ръст от 5 процента в сравнение с предишната година.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети спортисти

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети