Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Комисарят по спорта в ЕС ще е патрон на Европейското по таекуондо

Спорт

Комисарят по спорта в ЕС ще е патрон на Европейското по таекуондо

Комисарят по спорта в ЕС ще е патрон на Европейското по таекуондо - Tribune.bg
Снимка:

Европейски комисар с ресор иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел ще бъде специален гост и патрон на предстоящото Европейско първенство по таекуондо за мъже и жени.

През април, за първи път България ще домакинства престижната надпревара в която ще участват най-титулуваните атлети в олимпийския боен спорт. Предвид важността на първенството, Мария Габриел е приела поканата и в лично качество предстои да открие едно от най-важните европейски спортни събития преди Олимпийските игри в Токио.

Новината идва след среща между Българският еврокомисар и Слави Бинев в качеството му на Член на Борда на Директорите на KUKKIWON, президент на БФТ, президент на Европейската Професионална Таекуондо Федерация и вицепрезидент на Световната, и вицепрезидент на Taekwondo Europe. По време на разговора присъстваха и инж. Васил Червенков-независим оценител и рецензент към ЕК, старши съветник на Областния управител на Област Варна и д-р Александър Минев- Генерален секретар на Българска Таекуондо Федерация.

Основна тема на срещата е възможността за задълбочено съдействие на Европейските институции за ефективно развитие на спорта, а първата набелязана стъпка е подписването на двустранен Меморандум за сътрудничество между Европейската Комисия и Световната таекуондо централа KUKKIWON в чието ръководство е бившият представител на ЕП – Слави Бинев.

Като последващи действия за реализиране на общите цели за напредък в спорта Европейският комисар Мария Габриел и Слави Бинев набелязаха посещението на Президента на KUKKIWON Донг Суп Лий, председателя на Борда на директорите Кап Кил Джон и президента на Световната Професионална Федерация Сънг Хо Банг в Европейските институции. Идеята е в качеството си на ръководители на Световната Таекуондо Централа и бивши представители на корейския парламент те да проведат срещи на високо ниво, а демонстративният отбор на KUKKIWON да представи в сърцето на ЕС най-невероятното бойно шоу в света и предимствата на спорта и в частност – Таекунодо.

 

Комисарят по спорта в ЕС ще е патрон на Европейското по таекуондо Г-жа Мария Габриел – Европейски комисар с ресор...

Публикувахте от Bulgarian Taekwondo Federation в Петък, 12 март 2021 г.

Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мария Габриел
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати