Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Конгресът прие оставката на Борислав Михайлов (ОБНОВЕНА)

Спорт

Конгресът прие оставката на Борислав Михайлов (ОБНОВЕНА)

Конгресът прие оставката на Борислав Михайлов (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg

Конгресът на БФС прие оставката на Борислав Михайлов. Оставката на Михайлов бе приета с 313 гласа „За“ и 12 „Против“.

„Това в последните години бе футбол по време на холера. Революционерите не разбраха, че на футбола не му трябва революция, а обединение, мир и спокойствие. Същите предизвикаха грозна революция на улиците", каза Михайлов във финалното си обръщение към делегатите. По предложение на Михайлов гласуването бе явно, за да се спести време.

След това бе прието и освобождаването на състава на Изпълнителния комитет. След гласуването на оставката на Михайлов и Изпълкома, водещият заседанието Атанас Фурнаджиев даде почивка до 14:00 часа.

„Боли ме по-скоро от това, че усърдната работа, следването на стратегията стъпка по стъпка, изпълнението и преизпълнението на поставените цели и задачи, усилията на БФС под мое ръководство да положи основите на добро и светло бъдеще, всичко това бе зачеркнато по агресивен, циничен и пошъл начин.“ Това заяви Борислав Михайлов по време на Конгреса.

„Всеки може да говори за цветя и рози, всеки може да говори за най-добрите практики и да дава пример за най-развитите страни, но тънкият и важният момент е да осъзнаваш своята реалност, да осъзнаваш политическите, икономическите и демографските обстоятелства, които няма как да финтираш и да пренебрегнеш само с помпозни философии, най-общо казано – да бъдеш реалист, да владееш ситуацията с всичките й особености и да се стараеш да надграждаш“, каза още Михайлов и допълни, че той е направил всичко това през последните 18 години, които са били трудни за държавата.  

Кандидатите са седем –Михаил Касабов, Георги Иванов-Гонзо, Димитър Бербатов, Георги Градев, Георги Захариев, Петьо Костадинов и Манол Иванов.

Право на глас имат представителите на 493 клуба. Общият брой клубове с глас е 525, но по една или друга причина 32 от тях не са излъчили свой представител за гласуването.

Бързата сметка показва, че ако в залата се явят и гласуват всичките 493 делегати, на някой от кандидатите за президент ще са му необходими 247 гласа за победа на първи тур. В противен случай двамата, получили най-голям вот, ще отидат на балотаж.

Очаквайте подробности.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети