Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кордоба е на път да напусне Левски

Спорт

Кордоба е на път да напусне Левски

Кордоба е на път да напусне Левски - Tribune.bg

Вижте подробности

Ръководството на Левски е на финални преговори с руския Сочи за трансфера на Хосе Кордоба. До изходящия трансфер се стигна след пропадналата сделка за смяна на собствеността и отказа на „Спорт Рипъблик“ от придобиване на мажоритарния пакет акции на клуба.

Сега на „Герена“ са взели мерки и ще се опитат да продадат най-конвертируемите си футболисти. Бившият отбор на Ивелин Попов Сочи изпрати през януари официална оферта за панамския национал на стойност над 2 милиона евро, но сините отказаха да го продадат с мотива, че искат да запазят основните си играчи и да градят шампионски отбор. Вече нещата не стоят така и от „Герена“ са позвънили на руския тим, за да информират, че до сделка може да се стигне.

Трансферният пазар в Русия приключва на 22 февруари и се очаква всичко по преминаването на Кордоба в отбора да се финализира в следващите дни. Клубът от черноморския курорт ще плати по-малко от предложената преди това сума, но сините са доволни от парите, които ще приберат за него. Трансферът ще се осъществи с преминаване под наем на Кордоба в Сочи.

Сериозна оферта за бранителя пристигна и от американския Ню Йорк Сити. В САЩ пазарът е отворен до 24 април, но за момента панамският национал се е запътил към Сочи. Централният защитник дойде като свободен агент на „Герена“ през септември 2021 година и сега Левски ще прибере солидна сума от продажбата му.

Интерес към футболисти на Левски не липсваше през зимния трансферен прозорец. Официална оферта на „Герена“ дойде и към Андриан Краев. Унгарският Фехервар искаше да го привлече, но до трансфер не се стигна, а пазарът в тази страна затвори вчера. Запитвания от чужди клубове имаше и към Ноа Сонко Сундберг, Велтон и Илиян Стефанов. Един от тримата също може да бъде трансфериран в близките дни.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Левски

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети