Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Корейските шорттрекисти идват в София, за да защитят 7 световни титли

Спорт

Корейските шорттрекисти идват в София, за да защитят 7 световни титли

Корейските шорттрекисти идват в София, за да защитят 7 световни титли - Tribune.bg

20-годишната Чой Мин Жон има 4 златни медала от последния шампионат на планетата

Състезателите на Корея в шорттрека винаги са сред фаворитите и с такива амбиции ще пристигнат и на световното първенство в София. В „Арена Армеец” от 8 до 10 март те ще трябва да бранят спечелените преди година на шампионата на планетата в Монреал 7 от 10 възможни титли.

В Канада корейците взеха златните медали на 500 м и в щафетата на 5000 м при мъжете и всички 5 при жените – на 500 м, 1000 м, 1500 м, щафетата на 3000 м и в многобоя. №1 бе Чой Мин Жон (20 г.), която грабна 4 титли. Този сезон обаче тя завърши на 7-о място в световната купа и със сигурност в София ще опита да реабилитира звездния си имидж.

На второ място в класирането по медали преди година бе Канада, благодарение на трите си титли. Всички бяха спечелени от местната звезда Чарлз Хамлин (34), за който световното в София може да е последното състезание в кариерата. Хамлин обаче не бе особено убедителен в световната купа този сезон и завърши на 27-о място.

Унгария също имаше победител миналата година, благодарение на Шаолин Шандор Лю. 23-годишният състезател с майка унгарка и баща китаец обаче спечели финалната дисциплина на 3000 м, в която не се раздават медали. Въпреки това тя е изключително важна, тъй като там участват само 8-те шорттрекисти с най-много финални точки в състезанието и може да доведе до разместване в челните позиции. Унгарецът пък завърши на 12-а позиция в класирането за световната купа този сезон, но със сигурност ще търси по-добри позиции в София.

Общо 8 нации спечелиха медали на шампионата на планетата през 2018-а. Към 7-те златни отличия Корея добави 4 сребърни и 1 бронзов (общо 12), Канада взе освен титлите на Хамлин още 1 сребърен и 2 бронзови медала (общо 6), а Унгария си тръгна със сребро. Сред призьорите бяха още Китай (1 сребърен и 3 бронзови), Русия (1 сребърен и 2 бронзови), Холандия (1 сребърен и 1 бронзов), Полша (1 сребърен) и Япония (1 бронзов).

Входът за Световното първенство в София (8-10 март) е свободен.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати