Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кошмар! Капитанът на националния отбор аут за дълго

Спорт

Кошмар! Капитанът на националния отбор аут за дълго

Кошмар! Капитанът на националния отбор аут за дълго - Tribune.bg
Снимка:

Капитанът на националния отбор на България Георги Костадинов получи сериозна травма и ще бъде принуден да пропусне предстоящите световни квалификации с Литва и Северна Ирландия.

Халфът счупи скула, като в понеделник му предстои операция в Москва, пише Sportal.bg. Това се случи на мача на неговия Арсенал (Тула) в домакинството срещу Химки (0:0), в което той започна титуляр, но бе изнесен на носилка в 73-ата минута след сблъсък с противников футболист.

Родният полузащитник първоначално дори е загубил съзнание. Костадинов, който е преследван от невероятен малшанс, след като бе излъчен за капитан на тима, има дупка на главата. Именно това е причината да се наложи спешна интервенция в руската столица, като се очаква няколко седмици да бъде извън футболните терени. Със сигурност бургазлията ще остане 3-4 дни в лечебното заведение. След това пък се очаква да му бъде направена специална маска, с която да играе първите седмици.

Костадинов ще пропусне със сигурност предстоящите два мача на “трикольорите”. Чак след операцията ще стане ясно дали ще може да бъде на линия за контролата с Украйна и последната квалификация с Швейцария през ноември.
Новината е изключително неприятна за селекционера Ясен Петров, който страшно много разчита на един от най-опитните си играчи. Поради различни здравословни причини капитанът пропусна четири от досегашните девет мача под ръководство на Петров, а сега е аут и за предстоящите два. Очаква се пловдивският специалист да извика негов заместник от родното първенство.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети