Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев актуализира указанията за прилагане на противоепидемични мерки при спортни занимания на закрито

Спорт

Кралев актуализира указанията за прилагане на противоепидемични мерки при спортни занимания на закрито

Кралев актуализира указанията за прилагане на противоепидемични мерки при спортни занимания на закрито - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде Заповед № РД-09-554/29.05.2020 г., с която се актуализират указанията за прилагане на противоепидемични мерки в спортни обекти и съоръжения при провеждането на спортни занимания. Те са съгласувани с министъра на здравеопазването и трябва да бъдат спазвани от собствениците (наемателите) на спортните обекти, спортистите, треньорите, длъжностните лица и персонала на тренировъчните зали.

Издадената Заповед разрешава индивидуални и колективни спортни занимания на закрито, както и индивидуални и колективни спортни занимания на закрито и открито за деца до 18-годишна възраст, като се провежда задължителен филтър на входа на съоръженията с измерване на телесната температура. Задължително е извършването на влажно почистване и дезинфекция на под и повърхностни в спортните съоръжения.

Спортисти, треньори и длъжностни лица са длъжни да почистват контактните повърхности на използваните уреди или пособия с осигурените за целта дезинфектанти. Същите са задължени да бъдат с чисти спортни обувки и облекло, които са предназначени само за използване в залата.

Със заповедта може да се запознаете ТУК.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети